UPDATE! Studiu: Oradea al doilea cel mai avantajos oras din Romania, dupa Brasov. Vezi toate studiile
Diverse

UPDATE! Studiu: Oradea al doilea cel mai avantajos oras din Romania, dupa Brasov. Vezi toate studiile

brasovCel mai avantajos oraș de locuit din România este Brașovul, urmat de Oradea și Cluj-Napoca, potrivit analizei realizate de platforma de imobiliare Storia.ro, care, dupa un an, a ajuns la finalul studiului.

Clasamentul celor mai avantajoase zece orașe din România este completat de Sibiu, Pitești, Râmnicu Vâlcea, Miercurea Ciuc, Slobozia, Timișoara, Târgu Mureș, conform celor zece criterii analizate de Storia.ro în cadrul studiului „Orașe și cartiere din România”.

Pe de altă parte, cele mai dezavantajoase orașe din țară sunt Alexandria, Focșani, Brăila, urmate de Călărași, Satu Mare, Bacău, Giurgiu, Zalău, Galați și Buzău.

Vezi toate studiile referitoare la Oradea:

Cât despre regiunile din România, cea mai avantajoasă este Transilvania, în timp ce, la polul opus, se află Dobrogea, iar București – Ilfov ocupă a șasea poziție.

Cartierul Nufărul este cel mai avantajos din Oradea, acesta fiind urmat de Rogerius, Cantemir, Centru Civic și Decebal.

Proiectul „Orașe și cartiere din România” se bazează pe evaluările acordate de localnici zonelor în care locuiesc, fiind realizat, între 2016 și 2017, de Storia.ro. Studiul a reunit 258.948 de români, care au răspuns, online chestionarului propus de Storia.ro.

Studiul analizează percepția cetățenilor asupra orașelor și cartierelor în care aceștia locuiesc, având în vedere zece criterii: siguranța, costul general al vieții, facilitățile medicale, calitatea aerului, curățenie, recreere, accesul la magazine și restaurante, servicii de transport și nivelul de liniște.

Pentru realizarea clasamentului, participanții studiului au fost invitați să evalueze orașele și cartierele în care locuiesc (având în vedere cele zece criterii) de la 1 la 5, unde 1 este foarte rău, iar 5 este foarte bine. Doar mențiunile care au primit cel puțin 100 de răspunsuri au fost incluse în clasamentul final.

Volumul eșantionului, aproape 260.000 de respondenți, și marja de eroare de 0,2%, comparativ cu media de +/- 3% utilizată de regulă în sondaje, dau greutate și precizie rezultatelor și ne fac să ne apropiem de studiile de tip big data”, susține Dan Petre, Business Developer D&D Research.

Dan Puică, Real Estate Business Manager al OLX Group, a subliniat că acest studiul a pornit după ce au observat că, în procesul de căutare a unei locuințe, pentru utilizatorii Storia.ro, locația s-a dovedit a fi un criteriu mai important decât prețul.

Sursa: Forbes.ro si Storia.ro

loading...