Cornel Popa: Dna. prim ministru nu societatea romaneasca dezinformeaza, ci PSD
Politica

Cornel Popa: Dna. prim ministru nu societatea romaneasca dezinformeaza, ci PSD

chilipirul-zilei.ro/
Senatorul Cornel Popa a trimis o interpelare catre prim ministrul Viorica Dancila, legata de discutiile pe care le-a avut aceasta Bruxelles si unde a incercat sa induca in eroare Comisia Europeana, cum ca intreaga societate romaneasca ar dezinforma Bruxelles-ul

V-ați întors după o vizită recentă la Bruxelles în care v-ați întâlnit cu președintele Consiliului European, Donald Tusk, președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, şi președintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker și singura concluzie în urma acestei vizite pare a fi că „toate întrebările au fost negative”.

Înțeleg că ați fi solicitat liderilor europeni să își ia informațiile de la Guvernul României, pentru că ar exista dezinformări. Oare toți ceilalți oficiali români, europarlamentarii, demnitarii opoziției, agențiile de presă, jurnaliștii sau cetățenii nu oferă decât știri false și dezinformări?

Eurodeputata Ana Gomes spune că, prin cererea de revocare a procurorului-șef al DNA, Guvernul României confirmă temerile conform cărora încearcă să saboteze lupta anticorupție: „Dacă cineva dezinformează, Guvernul României este cel care face asta, pretinzând că această reformă a justiției nu are nimic de-a face cu lupta anticorupție. Cred că nu doar cetățenii români au o problemă. Şi noi în familia socialiștilor avem o problemă dacă nu putem să vedem şi să cerem responsabilitate din partea unui partid, a unui Guvern. Aceste schimbări din sistemul judiciar, deși o parte dintre ele ar putea fi justificate şi utile, ar putea fi doar un pretext pentru a bloca lupta anticorupție.”

decathlon.ro

Ei bine, duminică seara, cetățenii români și-au strigat din nou nemulțumirea în stradă, peste 10.000 de oameni protestând în București, Alba Iulia, Arad, Baia Mare, Bistrița, Brăila, Botoșani, Brașov, Cluj-Napoca, Constanța, Craiova, Focșani, Galați, Iași, Oradea, Pitești, Ploiești, Râmnicu Vâlcea, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Târgu Jiu, Târgu Mureș, Timișoara sau Tulcea. Proteste au existat și în Dublin, Milano, Toronto sau Viena.

În fața acestor informații, chiar nu puteți recunoaște că întreg procesul de modificare a legilor justiției nu a fost deloc transparent și nu a ținut cont de părerile asociațiilor profesionale, a organizațiilor non-guvernamentale sau a opoziției? Până și colegii dumneavoastră din Grupul S&D vă reproșează acest lucru și cu toate acestea mergeți înainte fără să vă puneți niciun semn de întrebare.  

Protestatarii de duminică au susținut că în 2016, DNA, doar în dosarele de mare corupție, a urmărit recuperarea sumei totale de 667 de milioane de euro. Adică bani furați de la români de către corupți.”

Ziceați la Bruxelles că justiția trebuie să fie liberă, iar oamenii trebuie să aibă încredere în justiție. Având în vedere că CCR a admis sesizările de neconstituționalitate formulate de Partidul Național Liberal, toate cele 3 legi se vor întoarce în dezbatere în Parlament și veți avea ocazia să facilitați un proces mult mai transparent și mai participativ pentru punerea în acord a legilor cu deciziile CCR și cu solicitările venite de la asociațiile profesionale, de la ONG-uri, de la cetățeni și de la opoziție.

Vă asumați rolul de prim-ministru al României spre deosebire de rolul pe care îl aveți în prezent, respectiv cel de prim-ministru al PSD? Vă asumați să asigurați un proces transparent care să demonstreze că urmăriți interesele cetățenilor României și nu interesele unui grup privilegiat?