Studiu: Oradea in top 3 centre urbane cu cel mai avantajos cost al vietii. Vezi clasamentul
Stiri Oradea

Studiu: Oradea in top 3 centre urbane cu cel mai avantajos cost al vietii. Vezi clasamentul

Dupa ce Oradea a fost declarat orasul cu cel mai ridicat grad de siguranta din tara, iata ca de data aceasta Oradea se afla in top 3 centre urbane cu cel mai avantajos cost al vietii din Romania

Brasov, resedinta si cel mai mare oras din judetul cu acelasi nume, a fost desemnat ca fiind centrul urban cu cel mai avantajos cost al vietii din Romania, potrivit unui studiu realizat de Storia.ro si agentia D&D Research. Cercetarea a analizat perceptia pe care romanii o au asupra costului vietii perceput din orasul si cartierul in care locuiesc, raportat la veniturile pe care le obtin.

Citeste si: Studiu. Oradea a fost declarat orasul cel mai sigur din tara. Vezi clasamentul

Clasamentul continua cu orasele Cluj-Napoca, Oradea, Sibiu, Pitesti, Timisoara, Targu Mures, Craiova, Bucuresti si Iasi. La polul opus, orasele desemnate ca fiind cele mai dezavantajoase din punct de vedere al costului vietii sunt Resita, Alexandria, Vaslui, Focsani, Piatra-Neamt, Satu-Mare, Tulcea, Calarasi, Botosani si Braila.

infografic costul vietii oradea locul 3

La nivel de regiuni istorice, Transilvania este considerata zona cu cel mai avantajos cost al vietii, fiind urmata de Bucuresti si Ilfov, Oltenia, Banat si Crisana,in timp ce Moldova, Dobrogea si Muntenia au obtinut cel mai mic scor.

infografic costul vietii regiuni Romania

De remarcat ca, intr-un top 20 cartiere din Romania, cartierele oradene Centru Civic si Nufarul sunt prezente ca zonele din oras cu cel mai avantajos cost al vietii

infografic costul vietii cartiere romania

In ceea ce priveste clasamentul cartierelor din Oradea, acelasi clasament plaseaza cartierele din oras in urmatoarea ordine: Centrul Civic, Nufarul, Rogerius, Cantemir si Iosia.

infografic costul vietii cartiere Oradea

Pentru realizarea clasamentului, participantii studiului Storia.ro au fost invitati sa evalueze orasele si cartierele in care locuiesc din punctul de vedere al costului vietii, pe o scala de la 1 la 5, unde 1 este foarte rau, iar 5 este foarte bine. Doar mentiunile care au primit cel putin 100 de raspunsuri au fost incluse in clasamentul final.

Foto infografice: storia.ro

loading...