Studiu: Oradea votat cel mai avantajos oras din punct de vedere al facilitatilor educationale
Diverse

Studiu: Oradea votat cel mai avantajos oras din punct de vedere al facilitatilor educationale

evomag.ro
Oradea, Brașov și Pitești se află pe primele trei poziții în topul orașelor cu cele mai bune facilități educaționale, potrivit unei analize realizate de platforma de imobiliare Storia.ro în colaborare cu agenția de cercetare D&D Research. Studiul analizează percepția cetățenilor asupra accesului la facilitățile educaționale în regiunile, orașele și cartierele în care aceștia locuiesc.

Oradea topul oraselor nivel educational

Pe următoarele poziții din clasament se află Târgu Mureș, Cluj-Napoca, Slobozia, Miercurea Ciuc, Sibiu, Timișoara și Râmnicu Vâlcea, în timp ce la polul opus se situează Giurgiu, Alexandria și Focșani, acestea din urmă fiind desemnate cele mai neavantajoase orașe din punct de vedere al facilităților educaționale.

Topul regiunilor cu cele mai bune facilități educaționale este condus de Transilvania, urmată de Crișana, Banat, București și Ilfov. 

decathlon.ro

topul regiunilor

Orădenii au votat Iosia-Nord, Centru Civic, Rogerius, Nufărul, Decebal ca fiind cartierele cu cele mai bune facilități educaționale, în timp ce în Sibiu clasamentul este format din cartierele Central, Ștrand, Cedonia, Calea Dumbrăvii, Mihai Viteazul.

top cartiere

Cu toate acestea Oradea are si cel mai neavantajos cartier, din punct de vedere educational, din tara si anume cartierul Oncea, acesta fiind urmat de Calea Timișoarei din Reșita, Micești din Alba Iulia, Griviței din Baia Mare și Bere din Pitești.

Studiul a afost facut n perioada noiembrie 2016 – august 2017 si reprezinta auto-percepetia cetatenilor privind facilitatile educationale. La acest studiu au participat un numar de 244.496 de romani, avand o marja de eroare de 0,5 puncte. Pentru realizarea clasamentului, participanții studiului au fost invitați să evalueze orașele și cartierele în care locuiesc din punct de vedere al facilităților educaționale, de la 1 la 5, unde 1 este foarte rău, iar 5 este foarte bine. Doar mențiunile care au primit cel puțin 100 de răspunsuri au fost incluse în clasamentul final.

Sursa: storia.ro // Surse imagini: storia.ro