Oradea locul 2 in topul celor mai curate orase din Romania
Stiri Oradea

Oradea locul 2 in topul celor mai curate orase din Romania

noriel.ro
Brașov, Oradea și Sfântul Gheorghe sunt considerate cele mai curate orașe din România, conform studiului Storia.ro, realizat în colaborare cu agenția de cercetare D&D Research. Studiul a analizat percepția cetățenilor asupra nivelului de curățenie din orașele și cartierele în care locuiesc.

Clasamentul continuă cu orașele Cluj-Napoca, Slobozia, Miercurea Ciuc, Pitești, Târgu-Jiu, Drobeta Turnu-Serverin și Târgu Mureș. Capitala ocupă poziția 23 în clasamentul național general.

Oradea locul 2 in topul celor mai curate orase din Romania

Ultimele locuri sunt ocupate de orașele Reșița, Călărași și Brăila. Printre orașele ce au primit cele mai slabe notări din partea locuitorilor lor la capitolul curățenie se mai numără și Satu Mare, Focșani, Galați și Alexandria, Zalău, Suceava și Bacău.

decathlon.ro

La nivel de regiuni istorice, Transilvania a fost desemnată de 42.969 de români ca fiind zona cu cel mai ridicat nivel al curățeniei, pe când Moldova ocupă ultima poziție.

În Oradea, cartierele votate de către locuitorii lor ca fiind cele mai curate sunt Cantemir, Iosia și Dacia. Pe ultimele poziții se clasează Episcopia Bihorului, Centura și Calea Clujului.

Aceeasi agentie de cercetare a mai efectuat si alte studii la solicitarea storia.ro, declarand Oradea ca centrul urban cu cele mai bune facilitati medicale din Romania, sau plasand Oradea in top 3 centre urbane cu cel mai avantajos cost al vietii, in timp ce, la inceputul anului, aceeasi agentie de recrutare a concluzionat ca Oradea este cel mai sigur din tara