A murit cantareata Sinead O’Connor. Artista suferea de o puternica depresie, mai ales dupa ce anul trecut fiul ei s-a sinucis
Extern

A murit cantareata Sinead O’Connor. Artista suferea de o puternica depresie, mai ales dupa ce anul trecut fiul ei s-a sinucis

Cunoscuta cantareata Sinead O’Connor a murit la vârsta de 56 de ani, după ani de lupte pentru sănătatea ei mintală, relateaza The Irish Times. Cantareata suferea de o depresie puternica

Cu mare tristețe anunțăm dispariția iubitei noastre Sinéad. Familia și prietenii ei sunt devastați și au cerut intimitate în acest moment foarte dificil„, anunta un membru al familiei.

Cântăreața irlandeză a devenit celebra în întreaga lume în 1990, prin intermediul piesei ei Nothing Compares 2 U

Decesul vine la un an după ce fiul ei, Shane, în vârstă de 17 ani, și- a luat viața în ianuarie 2022.

O’Connor, care a vorbit mereu deschis despre lupta ei cu bolile mintale si a scris pe pagina ei de Facebook la începutul acestei luni că s-a mutat înapoi la Londra, după 23 de ani și are de gand sa termine un album care urmează să fie lansat anul viitor. De asemenea, ea a împărtășit planurile de a face un turneu în Australia și Noua Zeelandă în 2024 și în Europa, Statele Unite și alte teritorii în 2025.

O’Connor a avut o copilărie dificilă după despărțirea părinților ei, când avea opt ani. Cântăreața a susținut încă de la o vârstă fragedă că mama ei, cu care a locuit după despărțire, a abuzat-o fizic, ceea ce a facuto sa devina o sustinatoare vocala a copiii abuzați. Chiar și la o vârstă fragedă, însă, O’Connor a dat dovadă de talent muzical și, după ce s-a mutat de școală, a înregistrat un demo cu patru cântece. În cele din urmă, a format trupa Ton Ton Macoute, a abandonat școala și s-a mutat la Dublin.

Cariera lui O’Connor a progresat după ce a început să lucreze cu fosta șefă de la casa de discuri a U2, Fachtna O’Ceallaigh și a obținut un succes timpuriu dupa ce a lansat în 1987 albumului ei de debut „The Lion and the Cobra”, care a fost premiat cu aur și i-a adus o nominalizare la Grammy, pentru cea mai bună interpretare rock vocală feminină.

Lansarea ei internațională a venit odată cu debutul celui de-al doilea album al ei, „I Do Not Want What I Haven’t Got”, care includea noa piesa a lui O’Connor „Nothing Compares 2 U”, o melodie scrisă inițial de Prince și lansată sub numele lui. Interpretarea lui O’Connor a ajuns pe locul 1 în mai multe țări și a rămas în topul topurilor din Irlanda timp de 11 săptămâni. Cântecul i-a adus un premiu Grammy pentru recordul anului, precum și un alt premiu pentru cea mai bună interpretare rock vocală feminină. Albumul a câștigat un Grammy pentru cea mai bună interpretare muzicală alternativă.

O’Connor a dezvăluit într-un interviu din 2007 că a fost diagnosticată cu tulburare bipolară în 2003 și că a încercat să se sinucidă în 1999, la varsta 33 de ani. Cu toate acestea, șapte ani mai târziu, ea a declarat că a primit alte trei opinii care declarau că nu este bipolară.

În august 2017, ea a postat un videoclip emoționant pe pagina ei de Facebook, în care afirmă că avea trei boli mintale

Ne găsiți și pe Google News