Studiu. Oradea a fost declarat orasul cel mai sigur din tara. Vezi clasamentul
Diverse

Studiu. Oradea a fost declarat orasul cel mai sigur din tara. Vezi clasamentul

Oradea a fost declarat orasul cu cel mai ridicat grad de siguranta din tara. Clasamentul continua cu Brasov, Cluj, Sibiu, Sfantul Gheorghe si Timisoara. Bucurestiul se claseaza abia pe pozitia a noua, iar Ilfov pe a zecea, conform cercetarii efectuate de site-ul Storia.ro

La polul opus, orasele desemnate in cadrul cercetarii ca fiind cele mai putin sigure sunt Alexandria, Suceava, Satu Mare, Bacau, Calarasi, Targoviste, urmate de Vaslui, Piata Neamt, Galati si Resita.

Top-cele-mai-sigure-orase-si-cartiere-din-Romania-11

In perioada noiembrie 2016 – ianuarie 2017, Storia a desfasurat un studiu complex privind siguranta oraselor si cartierelor din Romania, bazat pe evaluarile acordate de zonelor in care locuiesc.

Studiul face parte dintr-un program amplu de cercetare, care se va desfasura pe tot parcursul anului 2017. Printre criteriile de evaluare prezente in studiu se numara costul general al vietii, accesul la institutiile de sanatate publica, calitatea mediului inconjurator, curatenia si zgomotul din mediul urban, spatiile verzi, situatia transportului public sau accesul la institutiile educationale.

Studiul a fost realizat in colaborare cu agentia de cercetare D&D Research, pe un esantion de 93.532 de utilizatori ai platformei OLX, femei si barbati.

La nivel de regiuni istorice, Transilvania a primit cel mai bun scor de siguranta, fiind urmata de Crisana si Bucuresti si Ilfov. La polul opus, Maramures si Moldova au obtinut cel mai mic punctaj, fiind evaluate ca fiind cele mai nesigure regiuni din tara.

Top-cele-mai-sigure-orase-si-cartiere-din-Romania-13

Orasele care au primit cele mai mari note la capitolul siguranta sunt cele cu un produs intern brut ridicat. De asemenea, primele locuri sunt ocupate de orase cu un numar mare de locuitori, de peste 300.000, si cu o rata a somajului scazuta (sub 4%). Pe de alta parte, cele mai nesigure orase, potrivit studiului Storia, sunt cele care au sub 100.000 de locuitori si o rata a somajului ridicata, de peste 8%.

Top-cele-mai-sigure-orase-si-cartiere-din-Romania-16

In topul celor mai sigure cartiere din Romania, Calea Aradului si Nufarul  se afle printre primele 20, dupa cum arata acelasi studiu.

Top-cele-mai-sigure-orase-si-cartiere-din-Romania-17

 

Foto grafice: Storia.ro