Oradea a fost desemnata ca fiind centrul urban cu cele mai bune facilitati medicale din Romania
Stiri Oradea

Oradea a fost desemnata ca fiind centrul urban cu cele mai bune facilitati medicale din Romania

Cu 16 spitale de stat si private, alaturi de alte peste 90 de cabinete private si zeci de farmacii, Oradea, resedinta si cel mai mare oras din judetul Bihor, a fost desemnat ca fiind centrul urban cu cele mai bune facilitati medicale din Romania, potrivit studiului Storia.ro.

Clasamentul continua cu orasele Brasov, Timisoara, Targu Mures, Baia Mare, Pitesti si Cluj-Napoca. Capitala ocupa locul 9 in topul oraselor cu cele mai bune facilitati medicale din Romania. La polul opus, printre cele mai dezavantajoase orase din punctul de vedere al facilitatilor medicale se numara Giurgiu, Focsani, Tulcea, Calarasi, Constanta, Bacau si Vaslui.

centrul urban cu cele mai bune facilitati medicale
Storia.ro

La nivel de regiuni istorice, Banat a fost desemnat de 8.332 de romani ca fiind regiunea cu cele mai bune facilitati medicale, fiind urmata de Maramures, Crisana si Transilvania. Cel mai mic punctaj la capitolul perceptiei locuitorilor fata de facilitatile medicale in orasele si cartierele lor a fost obtinut de Dogrobea, Moldova si Muntenia. Zona Bucuresti si Ilfov se afla la mijlocul clasamentului.

In general, orasele cu un numar mare de locuitori, cu un Produs Intern Brut ridicat si o rata a somajului scazuta au fost considerate si orasele cu cele mai bune facilitati medicale. La polul opus, cele mai dezavantajoase orase din punct de vedere al facilitatilor medicale au in medie sub 100.000 de locuitori si o rata a somajului ridicata.

storia studiu regiuni
Foto: storia.ro

In ceea ce priveste clasamentul pe cartiere, Oradea ocupa locul 5 intr-un top al facilitatilor medicale dintr-un cartier, astfel Cartierul Rogerius a primit un punctaj de 74,56, fiind devansat de cartiere din Timisoara, Bucuresti, Pitesti si Cluj.

Intr-un clasament al perceptiei oamenilor asupra facilitatilor medicale din Oradea, clasamentul pe cartiere arata in felul uramtor:

  1. Rogerius – 74,56
  2. Nufarul 65,71
  3. Dacia – 65,66
  4. Centrul Civic – 64,83
  5. Decebal – 63,44

Foto: Darius Pavel pentru infooradea.ro

Ne găsiți și pe Google News