Targul de Craciun Oradea 2021 se va tine! Visit Oradea incepe pregatirile si asteapta inregistrarea comerciantilor
Evenimente

Targul de Craciun Oradea 2021 se va tine! Visit Oradea incepe pregatirile si asteapta inregistrarea comerciantilor

Asociația pentru Promovarea Turismului din Oradea și Regiune (Visit Oradea), cu sprijinul Primăriei Municipiului Oradea, organizează în perioada 3 decembrie 2021 – 2 ianuarie 2022 o nouă ediție a Târgului de Crăciun Oradea.

Pregătirile sunt în toi, așa că începând cu data de 15.11.2021, cei care doresc să participe în calitate de comercianți la Târgul de Crăciun Oradea 2021, se vor putea înscrie online pe https://targuldecraciunoradea.ro/.

Căutăm producători de bunătăți tradiționale, dulciuri sau alte specialități, meșteri populari, artizani de suveniruri și articole specifice sărbătorilor de iarnă, care să ni se alăture în Piața Unirii în perioada 03.12.2021 – 02.01.2022.

Perioada de înscrieri este 15 noiembrie – 27 noiembrie 2021 (ora 12:00).

interlink.ro

Formularul de înscriere va fi disponibil la următorul link: https://targuldecraciunoradea.ro/.

Pentru a depune o cerere de participare, doritorii vor trebui să urmeze toți pașii din formularul de înscriere care va fi disponibil online, respectiv să completeze toate informațiile solicitate în câmpurile dedicate (denumire companie și informații cu privire la persoana de contact, etc.), să încarce documentele solicitate în formularul de înscriere și să furnizeze informații cu privire la tipul de amplasament vizat.

Vor fi disponibile:

  • 37 (treizeci și șapte) de căsuțe din lemn pentru agenți economici din sectoarele alimentar și non-alimentar;
  • 10 (zece) locații pentru amplasamente de tip construcție proprie food truck;

ELEMENTE DE PREŢ

Prețul de ocupare a domeniului public pentru activități comerciale desfășurate în cadrul evenimentelor publice organizate de Primăria Municipiului Oradea este stabilit conform hotărârii Consiliului Local Oradea privind taxele și impozitele locale. La fel și prețul de pornire a licitației.

În cazul în care vor exista mai multe solicitări decât locații disponibile pentru una dintre categoriile de amplasamente disponibile, se va organiza o licitație pentru atribuirea spațiilor respective.

Prețuri și taxe instalare, garanții

Căsuțe

  • 75 lei/căsuță/zi +T.V.A. (producătorii și meșterii care dețin autorizații conform legii beneficiază de reducere de 30% din tarife). Plata se va face în două tranșe.
  • – Prima tranșă în cuantum de 500 lei se va achita la semnarea convenției de ocupare temporară a domeniului public.
  • – Plata celei de-a doua tranșe, care constă în diferența rămasă de plată, se va face până în data de 16.12.2021.
  • 1.500 lei/căsuță garanție percepută pentru eventuale daune produse de către comerciant în defavoarea organizatorului (distrugeri, neprezentare, etc.) Plata garanției se va face înainte de semnarea convenției de ocupare temporară a domeniului public.
  • 550 lei + T.V.A. taxa de instalare. Taxa acoperă instalarea căsuțelor și racordarea acestora la utilități.
  • – Consumul de curent va fi contorizat pentru fiecare căsuță și se va achita la încheierea evenimentului pe baza citirii contoarelor.

În cazul în care vor exista mai multe solicitări pentru același amplasament/ căsuță, departajarea se va face prin licitație. Licitația se desfășoară după regula licitației competitive.

Construcții proprii și atracții / activități (food truck)

Pentru comercianții din zona de construcții proprii si atracții / activități se va aplica taxarea pe baza de comision din vânzări după cum urmează:

  • Comision de 16% din totalul vânzărilor fără TVA (vânzări propriu-zise și prestări de servicii) realizate de către colaborator în cadrul evenimentului, comision la care se adaugă TVA în cotă de 19%. Astfel, comisionul cuvenit organizatorului se va calcula după cum urmează: [ (z x 16%) + 19%] unde z = totalul vânzărilor, fără TVA.
  • Taxa de instalare: 1960 lei + T.V.A.. Taxa acoperă racordarea la rețelele de utilități și consumul utilităților pe toată perioada evenimentului.

ÎN CE CONSTĂ PROCEDURA DE ATRIBUIRE

Etapa I – Depunerea solicitărilor de participare, prin intermediul formularului online.

Etapa II – Centralizarea ofertelor și stabilirea ofertanților calificați. În situația în care un ofertant nu îndeplinește una sau mai multe dintre cerințele din Regulamentul de participare sau nu a prezentat unul sau mai multe documente solicitate în formularul de înscriere, Comisia de evaluare va declara ofertantul ca fiind necalificat.

Etapa III – Atribuirea căsuțelor se va face prin selectarea poziției dorite de către solicitant din categoria specifică produselor comercializate. Amplasamentele sunt catalogate pe baza categoriei de produs. Fiecare categorie este marcată cu o culoare specifică, iar pozițiile din cele patru categorii sunt numerotate individual. Toate aceste elemente sunt reprezentate clar pe planul de amplasare al evenimentului, în Regulamentul de participare.

Exemplu practic: Dacă pentru căsuța nr. 1 din categoria ALIMENTE va exista o singură solicitare de la unul din ofertanții calificați, acesta va fi atribuită la prețul 75 lei +TVA /căsuță/zi, după care se va trece la atribuirea căsuței cu nr. 2. În schimb, dacă pentru căsuța cu nr. 1 vor fi mai multe solicitări, se va face o licitație cu strigare. Pasul de licitație este de 1 leu/pas. Prețul licitat va fi cel puțin egal cu prețul de pornire a licitației (75 lei +TVA /căsuță/zi) + primul pas.

Etapa IV – Instalare și montaj.

Etapa V  – Desfășurarea Târgului de Crăciun, 3 decembrie 2021 – 2 ianuarie 2022.

Etapa VI – Demontare și curățenie în spațiu.

 

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News

0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0