Cum să vă pregătiți pentru viața de mămică?
Comunicate de presa

Cum să vă pregătiți pentru viața de mămică?

Din momentul în care o femeie rămâne însărcinată, viața ei se schimbă pentru totdeauna, iar acest lucru este valabil și pentru partenerul său. Schimbările apar încă din timpul sarcinii, însă după naștere, noua viață începe în forță. Tocmai din acest motiv, este important să vă acordați toată îngrijirea de care aveți nevoie atât în perioada sarcinii, dar și după naștere. O bună pregătire și planificare înseamnă mai puțin stres.

Reduceți riscul de a vă simți copleșită de noile îndatoriri și de noul ritm de viață, urmând sfaturile din rândurile de mai jos:

Igienă copii și mămici – ce produse sunt cele mai recomandate?

Majoritatea femeilor trec la alte produse de îngrijire personală din momentul în care află că sunt însărcinate, iar această schimbare este foarte benefică. În timpul sarcinii, este indicat să optați pentru produse de îngrijire formulate cu ingrediente cât mai sigure, fără coloranți, parfumuri sintetice și fără substanțe chimice dăunătoare.

Continuați să faceți aceleași alegeri și după venirea copilului pe lume. Cele mai multe persoane pun accentul doar pe siguranța produselor de igiena copii, însă și mama are nevoie de aceeași atenție specială, corpul ei continuând să fie refugiul copilului. Așadar, optați pentru produse blânde, hipoalergenice, potrivite pentru pielea sensibilă.

Ce produse de igienă copii sunt esențiale în primele luni de viață?

Pentru primele luni de viață ale bebelușului veți avea nevoie de scutece, de șervețele, de șampon și săpun sau gel de duș, de o loțiune sau un ulei de corp și de o cremă împotriva iritațiilor provocate de scutec. Indiferent că aveți nevoie de un detergent de rufe, de o loțiune de corp sau de un săpun, optați pentru produse fără aditivi, fără parfumuri și fără substanțe chimice agresive, cele hipoalergenice fiind cele mai recomandate.

Dacă folosiți un produs nou, testați o cantitate mică pe o porțiune a pielii pentru a vă asigura că nu provoacă reacții alergice. Medicul personal vă poate oferi cele mai bune recomandări privind produsele de igienă copii.

Suplimente sarcină – mai sunt necesare după naștere?

Cele mai multe mămici se bazează pe suplimente sarcina pentru a le furniza toate vitaminele și mineralele de care au nevoie. În timpul sarcinii, corpul mamei este singura sursă de hrană pentru bebelușul ei, așa că este necesar să dispună de o mare cantitate de vitamine, minerale și acizi esențiali pentru a îndeplini nevoile atât ale copilului, dar și ale mamei. În lipsa unor suficiente rezerve, nici copilul și nici mama nu se vor putea bucura de o stare de sănătate excelentă. Cele mai recomandate suplimente prenatale sunt cele care asigură un aport adecvat de nutrienți esențiali precum acid folic, fier, calciu și vitamina D.

Foarte importanți sunt și acizii grași Omega-3. După sarcină, continuați să vă administrați suplimente bogate în acești nutrienți, mai ales dacă doriți să vă alăptați copilul. De asemenea, concentrați-vă pe o dietă nutritivă și diversificată, bazată pe fructe, legume, proteine de calitate și pe cereale integrale. Consumați un nivel adecvat de apă și odihniți-vă ori de câte ori bebelușul vă permite.

Ne găsiți și pe Google News