Foto – Video | Cutremure devastatoare in Turcia. Ambele seisme de peste 7,5 grade au provocat mii de victime. Video cu momentul prabusirii unei cladiri
Extern

Foto – Video | Cutremure devastatoare in Turcia. Ambele seisme de peste 7,5 grade au provocat mii de victime. Video cu momentul prabusirii unei cladiri

Peste 1.500 de oameni au murit, iar salvatorii continua sa scoata supraviețuitorii de sub dărâmături, după ce un cutremur devastator a zguduit Turcia și Siria, lăsând distrugeri și resturi de fiecare parte a graniței, potrivit CNN

Unul dintre cele mai puternice cutremure care au lovit regiunea in ultimul secol a zdruncinat locuitorii din paturile lor luni în jurul orei 4 dimineața, trimițând unde de soc până în Liban și Israel.

Foto: Omer Yasin Ergin/Agenția Anadolu/Getty Images

Epicentrul cutremurului cu magnitudinea de 7,8 a fost la 23 de kilometri est de Nurdagi, în provincia Gaziantep din Turcia, la o adâncime de 24,1 kilometri, a declarat Serviciul Geologic al Statelor Unite (USGS).

Aproximativ nouă ore mai târziu, în Turcia a avut loc o replica majoră cu magnitudinea de 7,5, potrivit USGS. Acest cutremur s-a produs la aproximativ 95 de kilometri nord de cutremurul inițial.

În Turcia, cel puțin 912 persoane au murit și 5.385 sunt rănite, a declarat luni președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, într-un discurs televizat. În Siria vecină, cel puțin 592 de persoane au murit, dintre care 371, majoritatea în regiunile Alep, Hama, Latakia și Tartus, potrivit agenției de știri de stat siriane SANA, care a raportat și 1.089 de răniți.

Se crede că seismul de luni este cel mai puternic care a lovit Turcia din 1939, când un cutremur de aceeași magnitudine a ucis 30.000 de oameni, potrivit USGS. Cutremurele de această magnitudine sunt rare, având loc în medie mai puțin de cinci în fiecare an, oriunde în lume. Șapte cutremure cu magnitudinea 7,0 sau mai mare au lovit Turcia în ultimii 25 de ani – dar cel de luni este cel mai puternic.

Ne găsiți și pe Google News