Oradeanca Florica Chereches este noua sefa a Femeilor Liberale din Romania
Florica Chereches

Oradeanca Florica Chereches este noua sefa a Femeilor Liberale din Romania

chilipirul-zilei.ro/
Doamna deputat Florica Cherecheș a fost aleasă, duminică, 17.12, în funcţia de președinte al Organizației Femeilor Liberale (OFL), cu 692 voturi, față de contracandidata sa, deputatul Cristina Trailă, care a obținut 485 de voturi.

La Congresul OFL România care s-a desfășurat la Palatul Parlamentului, au participat peste 1200 de delegate din toată țara şi peste 50 de invitați speciali, printre care dl. Ludovic Orban, Presedintele PNL , dna Raluca Turcan, prim-vicepresedinte PNL, Cristian Busoi, Vicepresedinte PNL, Robert Sighiartau, Secretarul General al PNL, Mara Mares, Presedinte TNL si altii.

In prima parte, doamna Cherecheș a făcut o scurtă prezentare a moțiunii sale, „Forță în Unitate”, a carierei politice dar și a persoanei sale: „Sunt o femeie obișnuită din Oradea, sunt căsătorită, am patru copii şi o viață plină de suișuri şi coborâșuri. (…) Mi-am început cariera ca inginer, dar apoi a trebuit să mă tot reinventez.”

Mă lupt să dezvoltăm școlile de meserii de care România are atât de multă nevoie, mă lupt să corelăm oferta educațională cu cererea de pe piața muncii, ca să se poată angaja toți absolvenții şi să ne rămână copiii în țară.”, a declarat doamna deputat Florica Chereches

decathlon.ro

După anunțarea rezultatelor, Doamna Deputat Cherecheș a ținut să mulțumească tuturor celor care au sprijinit-o în această campanie și a făcut o promisiune clară în privința mandatului său:

Vă promit că voi fi un exemplu de implicare pentru toate femeile care vor să fie active în politica românească. Vă asigur că vă voi fi lider, nu șef. Voi fi un lider care crede că forța noastră vine din unitatea noastră.”, a mai adaugat Florica Chereches.

In partea a doua a Congresului, delegatele au ales Biroul Executiv al OFL România, dupa ce noua Preşedintă aleasă, a cerut celor prezenți sa-i voteze echipa.

Biroul executiv nou ales mai are în componența sa două bihorence, în persoana doamnei Florica Chintovan, Vicepreşedinte – mediul de afaceri şi a doamnei Camelia Buhaş, Membru cu rang de Vicepreşedinte.

Organizația Națională a Femeilor Liberale din România s-a reconstituit în anul 2003 ca o componentă politică specifică în cadrul Partidului Național Liberal din România. Preocupat în mod deosebit de primatul individului în fața societății, de egalitatea în fata legilor, de garantarea drepturilor și libertăților cetățenești, Partidul Național Liberal este interesat de locul și rolul pe care femeia trebuie să-l ocupe în societatea româneasca. Organizația Femeilor Liberale exprimă, atât pe plan intern cât și internațional, voința femeilor liberale de a considera egalitatea de șanse ca un principiu fundamental garantat de constituțiile societăților care pun în centrul politicii de afirmare drepturile omului. Obiectivele Organizației Femeilor Liberale sunt schimbarea profundă a societății, implicarea femeilor în viața comunității, în decizii și participarea activă în domeniul social.