Un bihorean s-a ales cu dosar penal, dupa ce a impuscat mortal, cu sange rece, un caine
Stiri Bihor

Un bihorean s-a ales cu dosar penal, dupa ce a impuscat mortal, cu sange rece, un caine

Sâmbătă, 16 decembrie a.c., la ora 17.31, polițiștii Secției nr.7 de Poliție Rurală Tileagd au fost sesizați în urma unui apel primit de Inspectoratul de Poliție Județean Bihor prin S.N.U.A.U. 112 de la o femeie de 24 de ani, din localitatea bihoreană Picleu, că în jurul orei 15.00, în timp ce se afla cu câinele său la pivnița proprietate personală, situată în afara localității Picleu, un bărbat i-ar fi fost împușcat câinele care nu se afla în lesă.

Polițiștii Secției nr.7 de Poliție Rurală Tileagd s-au deplasat cu operativitate la fața locului și au identificat persoana bănuită că ar fi împușcat câinele, ca fiind un bărbat de 41 de ani, din localitatea bihoreană Brusturi.

În urma continuării cercetărilor, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean au întocmit dosar penal în cauză sub aspectul comiterii infracțiunii de ucidere a animalelor cu intenție, fără drept, conform prevederilor Legii nr.205/2004 privind protecția animalelor, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Aleșd.

Totodată, la nivelul Inspectoratului de Politie Județean Bihor a fost dispusă efectuarea de verificări de către Polițiștii Biroului Control Intern.

Foto: ilustrativ