Cornel Popa: România se află printre ţările în care rata vaccinării a scăzut alarmant
Cornel Popa

Cornel Popa: România se află printre ţările în care rata vaccinării a scăzut alarmant

Conform avertismentului recent al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, în prima jumătate a anului 2019, în Europa s-a dublat numărul cazurilor de rujeolă, comparativ cu anul 2018 (respectiv 90.000 de persoane infestate în anul 2019, față de cele aprox. 44.000 în urmă cu un an).

Senatorul liberal, Cornel Popa, a trimis o interpelare Ministrului Sanatatii, cu privire la vaccinarea obligatorie in Romania, explicand ca in tara noastra rata de vaccinare a scazut alarmant si ca riscam ca populatia sa se imbolnaveasca.

România, din nefericire, se află printre ţările în care rata vaccinării a scăzut alarmant, populaţia fiind lăsată în voia campaniilor anti-vaccinare care au instituit panica în rândul părinţilor. Rezultatul: ne-am aflat în plin focar de epidemie rujeolică şi nici acum nu am depăşit pericolul, în continuare înregistrând cazuri de noi îmbolnăviri, unele cu complicaţii severe„, explica senatorul Popa.

Avand in vedere acestea, Cornel Popa ii solicita Sorine Pintea sa se exprime public pe problema vaccinarii antirujeolice „Dată fiind situaţia şi trendul alarmant în toată Europa, dar ştiut fiind şi dezideratul specialiştilor la nivel european, pentru introducerea obligativităţii vaccinării în cât mai multe state membre, vă rog să precizaţi poziţia Ministerului Sănătăţii în legătură cu acest subiect.

Şi, de asemenea, vă rog să precizaţi care sunt rezultatele în materie de imunizare prin vaccinare a populaţiei în prima jumătate a anului? Aveţi în plan intensificarea acţiunilor de informare a populaţiei şi alte acţiuni concrete care să combată campaniile anti-vaccin care sperie în continuare populaţia?” mai arata Cornel Popa in finalul interpelarii.

Ne găsiți și pe Google News