Cornel Popa: Centrele clasice de plasament din tara trebuie inlocuite cu asistenta sociala alternativa
Cornel Popa

Cornel Popa: Centrele clasice de plasament din tara trebuie inlocuite cu asistenta sociala alternativa

Senatorul PNL Bihor, Cornel Popa, a depus o interpelare la ministrul Muncii, Violeta Alexandru, cu intentia de a afla care este numarul de copii institutionalizati in centre clasice de plasament si cand are ministerul in vedere desfiintarea acestor centre.

În anul 2014, aproximativ 59.000 de copii se aflau în sistemul de protecție socială.  Conform Strategiei Naționale pentru Protecția și Promovarea Drepturilor Copilului 2014-2020, anul în curs reprezintă ultimatumul pentru finalizarea implementării acestei strategii de către autoritățile în domeniu.  În această perioadă, în cadrul unui proces dificil, dar necesar, copiii din vechile centre de plasament urmau să fie dezinstituționalizați și plasați la asistenți maternali, în case de tip familial, la familii de plasament sau reintegrați în familia extinsă.

               Doamnă Ministru,

               Având în vedere că ne aflăm aproape de finalul anului 2020, vă rog să îmi comunicați următoarele aspecte cu privire la procesul de dezinstituționalizare a copiilor aflați în centrele de plasament de tip vechi:

  • La nivelul întregii țări, câți copii mai sunt încă în centre clasice de plasament, inclusiv în județul Bihor?
  • Când estimați că vor fi închise toate centrele clasice de plasament din țară, astfel încât copiii să fie repartizați în diversele tipuri de asistență socială alternativă?

De asemenea, senatorul a cerut un raspuns in scris.

Ne găsiți și pe Google News