Cornel Popa: Cadrele militare in rezerva sunt gata sa redevina active daca li se va solicita acest lucru, in contextul crizei sanitare din Romania
Cornel Popa

Cornel Popa: Cadrele militare in rezerva sunt gata sa redevina active daca li se va solicita acest lucru, in contextul crizei sanitare din Romania

Senatorul liberal, Cornel Popa, a trimis o interpelare ministrului Apararaii Nationale in urma unei discutii pe care a avut-o acesta cu mai multe cadre militare din Oradea, aflate in rezerva si care ar fi dispuse sa se inroleze voluntar pentru a ajuta la rezolvarea crizei sanitare din Romania.

Va redam, mai jos, textul integral al comunicatuluisenatorului liberal, asa cum ne-a fost el transmis la redactie:

Urmărim cu toții, cu preocupare și împlicare, războiul cu virusul care o oprit întreaga planetă și a ucis atât de mulți oameni. În discuțiile pe care le port în aceste zile cu oameni la fel de preocupați, am avut ocazia să aflu despre disponibilitatea unora dintre ofițerii aflați în rezervă de a răspunde PREZENT, ca voluntari, apelului dumneavoastră, domnule ministru, în cazul în care luați în calcul și această variantă.

Așa cum fac întotdeauna, cadrele militare, chiar și în rezervă, simt pregnant datoria față de țară și față de români. Aceștia urmăresc cu atenția specialiștilor, nu doar ca simpli spectatori, ceea ce se întâmplă pe câmpul de luptă cu virusul ucigaș și observă cu îngrijorare pierderile din linia întâi, din cauza îmbolnăvirilor sau a abdicării unora de la jurământul de credință…

Cadrele militare în rezervă, și de data aceasta, își  arată disponibilitatea de a se implica, așteptând un simplu apel din partea Ministrului Apărării, să se prezinte ca voluntari în această luptă perfidă cu un dușman care a îngenunchiat națiune după națiune. Le sunt recunoscător pentru dedicarea și abnegația de care dau dovadă o dată în plus!

Am discutat pe această temă cu General în rezervă Grigore Bartoș, fostul comandant al Brigăzii 11 Mecanizat Oradea. Domnia sa a vorbit cu mai mulți ofițeri superiori și generali în rezervă din Ardeal, care și-au exprimat dorința de a ajuta în criza aceasta sanitară, în cazul în care va fi solicitată prezența domniilor lor, foști medici și personal sanitar, specialiști, personal de armată.

Acești oameni care nu mai sunt în prezent în activitate s-ar înrola voluntar, la apelul dumneavoastră, domnule ministru.

Iată de ce vă întreb dacă aveți în vedere și această soluție, dată fiind amploarea răspândirii Covid 19 și pierderile tot mai mari în rândul personalului medical? 

Ne găsiți și pe Google News