Cornel Popa: Romania e in „stand-by” din cauza luptelor interne din PSD
Cornel Popa

Cornel Popa: Romania e in „stand-by” din cauza luptelor interne din PSD

Senatorul liberal, Cornel Popa, a sustinut, in Senatul Romaniei, o declaratie politica in care atrage atentia asupra faptului ca Romania are de suferit datorita luptelor interne din PSD, avand in vedere ca aceasta se prelungeste la nesfasit, afectand performantele Guvernului. 

Va redam mai jos, textul integral al declaratiei politice:

Am fost puşi, ca ţară, pe modul aşteptare de PSD şi de Guvern până îşi rezolvă treburile interne. Am fost scoşi din priză de o grupare de interese până îşi restabileşte poziţiile de forţă în interior… Iar anomalia aceasta o trăim periodic de când a preluat PSD puterea, trântindu-şi propriile guverne sau susţinând aberaţii legislative în funcţie strict de interesele personale ale membrilor săi.

          Interesul naţional, expresie devenită celebră, nu contează absolut deloc în jocurile de putere din interiorul Guvernului. Funcţionăm din inerţie, iar acest lucru este vizibil în domeniile cheie ale economiei, când mai asistăm la câte o tragedie sau când suntem martori fără putere în faţa exodului de specialişti care ar putea să revitalizeze aceste domenii.  

          Weekend-ul trecut am urmărit îngroziţi războiul PSD cu PSD să aflăm deznodământul, nu pentru că ne-am fi dorit acest lucru, ci pentru că suntem obligaţi constant să depindem de orgoliile acestor oameni. Ei nu guvernează, ei stăpânesc România şi o fac într-un mod josnic, punând între paranteze profesionalismul, dedicarea şi priceperea în actul guvernamental. Toate acestea au devenit opţionale. Primează exclusiv gradul de obedienţă faţă de conducerea partidului.

          Suntem, ca naţiune, în perioada cea mai neagră din punct de vedere al guvernării, în care pur şi simplu părem fără speranţă prin prisma amatorismului şi a degringoladei care transpar în fiecare acţiune a guvernului. Iar toate acestea sunt la fel de evidente atât în interiorul graniţelor, cât şi în afara lor. Statele partenere lansează semnale de alarmă la fiecare derapaj grav, primim mesaje de îngrijorare din partea ambasadelor, dar Guvernul continuă impasibil drumul pe care merge singur, în contra intereselor românilor. Acest proces distructiv trebuie să înceteze până nu este prea târziu!

          Iar pentru a înţelege pe deplin consecinţele iresponsabilităţii PSD, închei spunându-vă că Bulgaria este menţionată ca intrând în Schengen în viitorul apropiat. România, nu!

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News