Cornel Popa intervine in scandalul reportajului facut de o televiziune din Danemarca la Facultatea de Medicina din Oradea
Cornel Popa

Cornel Popa intervine in scandalul reportajului facut de o televiziune din Danemarca la Facultatea de Medicina din Oradea

De curând, televiziunea națională din Danemarca a difuzat un reportaj despre un absolvent al Facultății de Medicină din Oradea, evidențiind slaba sa pregătire profesională, după ce mai mulți pacienți s-au plâns că le-au fost greșite tratamentele. În acest context, televiziunea amintită a realizat un reportaj la Facultatea de Medicină din Oradea, intervievând mai mulți studenți.

Studentul în cauză este originar din Somalia, are cetățenie daneză și a studiat trei ani de medicină în Ucraina, iar în cadrul facultății amintite încă trei ani, obținând la lucrarea scrisă nota 5, iar la prezentare nota 10. Deși reportajul pune într-un con de umbră imaginea Facultății de Medicină din Oradea, realitatea este alta: profesorii acestei facultății desfășoară un act profesional excepțional, studenții fiind foarte mulțumiți de actul educațional.

Citeste si: Universitatea din Oradea acuza jurnalistii danezi, ce au investigat pregatirea studentilor medicinisti, de dezinformare

In acest context, senatorul liberal Cornel Popa, a trimis o interpelare ministrului Educatiei, Ecaterina Andronescu, cerand punctul de vedere al ministerului de resort cu privire la reportajul televiziunii naționale din Danemarca.

Doamnă Ministru,

În anul 2018, Universitatea din Oradea a primit cel mai mare calificativ – grad de încredere ridicat – din partea Agenției Române pentru Asigurarea Calității în Învățământul Superior, ceea ce arată clar faptul că rezultatele slabe pe care studentul danez le-a avut pe parcursul celor trei ani de studii în cadrul Facultății de Medicină din Oradea reprezintă doar un caz izolat.

Față de cele prezentate, vă rog, doamnă Ministru, să-mi comunicați punctul de vedere al ministerului pe care îl coordonați și motivele pentru care nu ați avut o reacție imediată la acuzele nefondate formulate de televiziunea publică din Danemarca. Nutresc speranța că, în viitor, în astfel de situații, ministerul de resort va exprima un punct de vedere prompt, tocmai pentru a garanta calitatea învățământului românesc.

loading...