Cornel Popa: Incepe noul an scolar, iar scolile si gradinitile nu au autorizatie ISU
Cornel Popa

Cornel Popa: Incepe noul an scolar, iar scolile si gradinitile nu au autorizatie ISU

Peste doar o săptămână, în data de 9 septembrie, începe noul an școlar. Un nou început pentru unii dintre copiii care iau contact pentru prima dată cu instituția de învățământ.

Din păcate, nici pentru anul școlar 2019-2020, condițiile din unitățile de învățământ nu par să se fi schimbat foarte mult. În continuare există școli și grădinițe care dețin toalete neconforme, care nu au apă și canalizare, implicit nici autorizație sanitară sau nu au autorizație ISU„, explica senatorul Cornel Popa, intr-o scrisoare trimisa Ministrului Educatiei.

În urmă cu câteva luni, Guvernul României a emis o Hotărâre prin care 858 de școli din întreaga țară urmau să beneficieze în cursul anului de fonduri pentru demararea lucrărilor, astfel încât toaletele să devină sigure pentru copii și să existe condiții decente – apă și canalizare. Însă există situații unde fondurile ajung doar pentru studiu și proiect. Deși se cunoștea situația menționată, în urmă cu doar câteva zile, premierul aflat în campanie electorală a promis dotarea tuturor școlilor și grădinițelor cu grupuri sanitare. Evident, imposibil!

In acest sens Senatorul Cornel Popa a trimis  o interpelare Ministrului Educatiei, solicitandu-i sa clarifice si sa explice care sunt unitatile scolare care au demarat investiii  in grupurile sanitare si cate scoli si gradinite au autorizatie ISU, inainte de inceperea noului an scolar

  • Până la data de 2 septembrie a.c., care sunt unitățile de învățământ care au demarat deja lucrările de investiții pentru ca grupurile sanitare să fie la standardele în vigoare, inclusiv în județul Bihor?
  • Va rog sa mă informați, printr-o situație pe județe, câte școli și grădinițe din România nu au, până la această dată, autorizație sanitară și autorizație ISU. 

Ne găsiți și pe Google News