Cornel Popa in sprijinul romanilor din Italia: „Dna Dancila, sprijiniti romanii din Italia in problema noului cod rutier”
Cornel Popa

Cornel Popa in sprijinul romanilor din Italia: „Dna Dancila, sprijiniti romanii din Italia in problema noului cod rutier”

Intr-o interpelare adresata prim-ministrului, Viorica Dancila, Senatorul PNL Bohir, Cornel Popa, ii cere acesteia sa intervina in chestiunea codului rutier care afecteaza romanii din Italia.

Sunt luni bune de când a izbucnit scandalul Codului rutier din Italia, ale cărui modificări au dus la amenzi usturătoare peste noapte pentru românii rezidenţi acolo, ba chiar la confiscarea pe loc a autoturismelor proprietate personală. Ei bine, deşi comunitatea de români din Peninsulă este una foarte importantă şi numeroasă, Guvernul României nu îi acordă atenţia cuvenită. Iar acţiunile poliţiei Italiene rămân sub suspiciunea de abuz, în lipsa unei intervenţii serioase a dumneavoastră, ca şef al Guvernului, pentru a lămuri această situaţie de care românii se plâng în continuare„, se arata in documentul mentionat

Românii din Italia înţeleg să respecte legea, dar acuză abuzuri în special la adresa lor, legea fiind aceeaşi pentru orice rezident străin. Această modificare a Codului rutier italian afectează, aşadar, şi cetățenii altor state. Numai că sunt sute, poate mii de cazuri în care conaționalii noștri merg în Italia pentru a presta un contract de muncă pe durată determinată, dar pentru mai mult de 60 de zile, respectiv 3 luni, 6 luni sau 1 an. Ceea ce înseamnă că persoanele în cauză trebuie  să-și înmatriculeze autovehiculele pentru această perioadă! Acest demers presupune costuri. De altfel, este un drept fundamental pentru fiecare cetățean european de a nu i se îngrădi libera circulație şi accesul liber pe piaţa muncii!

Doamnă Prim-Ministru, scrie Cornel Popa: „Fac apel la dumneavoastră, aşadar, de a interveni prompt în această chestiune şi a vă asigura că legea este aceeaşi pentru toţi şi că nu există suspiciuni de discriminare a cetăţenilor români faţă de alţi cetăţeni ai UE. Mai mult decât atât , vă rog să precizaţi dacă s-au întreprins acţiuni concrete pe lângă autorităţile italiene în sensul exceptării de la prevederile legale a cetăţenilor români cu contracte de muncă pe perioadă determinată, dar cu rezidență mai mare de 60 de zile, în funcţie de situaţiile concrete?

Ne găsiți și pe Google News