Mega-pasaj peste centura Oradea. Va avea aproape 1 km si va lega principalele zone comerciale din sudul orasului
Stiri Oradea

Mega-pasaj peste centura Oradea. Va avea aproape 1 km si va lega principalele zone comerciale din sudul orasului

Primaria Municipiului Oradea va construi un coridor/pasaj pietonal si ciclistic peste Centura Oradea, care sa lege zona comerciala din jurul strazii Traian Blajovici cu Piata 100 si centrele comerciale aflate in partea de sud a centurii Oradea, intr-o maniera focalizata pe imbunatatirea climatului urban.

In acest sens, Consiliul Local Oradea a aprobat derularea proiectului, indicatorii tehnico economici si studiul de fezabilitate, urmand ca finantarea sa fie facuta prin POR 2014-2020, Axa 4, iar valoraea totala a investitiei va fi de cca 20 milioane lei. Durata de realizarea a investitiei este de 20 de luni.

Proiectul prezentat este unul de mobilitate urbană pentru realizarea unei pasarele pietonale și ciclistice peste centura Oradea, care va face legătura între stația de tramvai de pe malul Peței, situată lângă podul rutier amenajat peste Peța, pe strada Traian Blajovici și zona de peste centură înspre Leroy Merlin.

Prin construirea acestui coridor pietonal si ciclistc se are in vedere cresterea mobilitatii urbane si realizarea unei legaturi mai facile intre cele doua zone comerciale ale municipiului Oradea. In acest moment traficul pietonal se desfasoara cu dificultate, neexistand trotuare, alei sau piste pentru biciclisti.

interlink.ro

Cele doua zone aflate la nordul si sudul centurii Oradea au cunoscut o dezvoltare constanta pe parcursul ultimilor ani, rezultand astfel, necesitatea realizarii acestui coridor/pasaj.

Traversarea centurii Oradea se va face printr-o pasarela pietonala formata din 11 deschideri, ale caror lungimi variaza de la 25 m, pana la 38 m deasupra centurii. Traseul porneste de la cursul de apa Peta, in lungul strazii Traian Blajovici, traverseaza centura Oradea cu un pasaj pietonal suprateran si se desparte in doua brate. Traseul principal se indreapta catre sud, paralel cu Centura Oradea si se va termina in Piata 100, iar traseul secundar se indreapta catre vest, facand legatura cu centrele comerciale din zona. Traseul principal va avea o lungime de 862, iar traseul secundar, va avea o lungime de 323 m.

Pasaj_pietonal_zona_Blajovici

Pasarela va sta pe 10 piloni, amplasați la distanțe de 25 până la 38 de metri între aceștia, cea mai mare lărgime fiind la traversarea centurii. Stâlpii pe care se sprijină această pasarelă vor fi din beton, iar partea de tablier și de sistem de protecție este formată din grinzi metalice, peste acest tablier urmând a fi turnată o placă de beton care să asigure o bună circulație peste șoseaua de centură. Lățimea pasarelei va fi de 4 metri, câte 2 metri pe fiecare direcție de mers, urmând să fie folosită atât de bicicliști cât și de pietoni.

Pasaj pietonal centura oradea era piata 100

Ne găsești și pe Google News