Cornel Popa: „Dle ministru Sova, cand estimati ca va fi finalizata electrificarea liniei Cluj – Episcopia Bihor?
Cornel Popa

Cornel Popa: „Dle ministru Sova, cand estimati ca va fi finalizata electrificarea liniei Cluj – Episcopia Bihor?

Senatorul liberal, Cornel Popa, a facut o trecere in revista a situatiei  din Societate de Transport a Cailor Ferate, observand ca de la ultima semnalare facuta de acesta, in luna Aprilie 2018, CFR nu a mai facut nimic legat de imbunatatirea infrastructurii feroviare in Romania. 

In acest sens l-a interpelat pe ministrul Transpotului Sova, cerandu-i explicatii vis a vis de finalizarea promisiunilor facut la inceputul anului. Va redam mai jos, textul interpelarii:

În aprilie vă semnalam că viteza comercială de transport de marfă în anul 2017 a fost de 17 km/h, în timp ce viteza medie a trenurilor de persoane a fost de 45 km/h. Acum aflăm că în anul 2018 viteza medie pentru transportul feroviar de persoane este de 43 km/h.

În 2017, trenurile au contorizat cinci milioane de minute întârziere. Adică aproape 10 ani de întârzieri înregistrate într-un sigur an.

Citeste si: Marius Chiper, directorul general CFR: Calea ferata dintre Cluj-Napoca si Episcopia Bihor va fi electrificata si dublata

În luna aprilie mi-ați răspuns că în 2018 se estimează finalizarea lucrărilor la: reabilitarea liniei de cale ferată Frontieră – Curtici – Simeria, Tronsonul 1; modernizarea instalațiilor de centralizare electro-mecanică pe secția de circulație Siculeni – Adjud; centralizarea electronică în stația CF Videle și modernizarea instalațiilor de centralizare electro-mecanică pe stația de circulație Ilia – Lugoj.

De asemenea, trebuia finalizată procedura de licitație pentru reabilitarea liniei de cale ferată Simeria – Brașov, secțiunea Brașov – Sighișoara.

Revin şi vă întreb dacă s-au finalizat sau în ce stadiu sunt cele 4 lucrări pentru care ați estimat finalizarea în anul 2018 și care este situația licitației pe cele trei subsecțiuni din linia Simeria – Brașov? Şi, de asemenea, când estimaţi că va fi electrificată linia Cluj – Episcopia Bihor?

Citeste siDe ce ne ocolesc investitorii? Viteza comerciala, pe calea ferata, este de 17 km/h

Ne găsiți și pe Google News