Ilie Bolojan: Studiul de fezabilitate a viitorului Complex Sportiv a fost finalizat
Stiri Oradea

Ilie Bolojan: Studiul de fezabilitate a viitorului Complex Sportiv a fost finalizat

În ultima ședință a Consiliului Local din acest mandat, ieri, 12 Octombrie – Ziua Oradiei, a fost aprobat studiul de fezabilitate a viitorului Complex Sportiv, anunta Primarul, inca in functie, Ilie Bolojan
Proiectat a fi construit pe strada Făgăraşului, între actualul amplasament al grădinii zoologice şi noua sală de sport aflată în construcție, complexul va cuprinde 3 obiective:
  1. Stadionul cu 16.291 de locuri.
  2. Piața de acces pietonal şi parcarea subterană de 150 de locuri.
  3. Hotelul, zona de conferințe şi spa.
Valoarea estimată a complexului sportiv este de peste 45 milioane euro, plus TVA. În perioada următoare vom susține proiectul în comisiile de specialitate tehnico-economice ale Companiei Naționale de Investiții și Ministerului Dezvoltării, în așa fel încât să se poată adopta hotărârea de guvern privind aprobarea indicatorilor acestei investiții.
 
Dacă totul merge bine, ne propunem ca la finalul anului viitor să avem un contract de execuție semnat pentru începerea lucrărilor, a mai anuntat Ilie Bolojan.
 
Cu o capacitate de 16.291 de locuri, stadionul va fi dotat cu tot ceea ce este necesar organizării de competiții naționale și internaționale. Stadionul va fi realizat cu toate cerințele pentru omologare Stadion UEFA Categoria IV și va dispune de spații pentru sportivi și oficiali, spații administrative și spațiile tehnice aferente, restaurant, facilități VIP, facilități presă, facilități public. Terenul de joacă va fi realizată cu gazon hibrid, iar suprafața dintre terenul de joc și gradene se va realiza cu un sistem rutier cu dale vibropresate pentru trafic greu, acoperite cu gazon artificial.

 

Corpul de clădire destinat hotelului va fi realizat pe latura nordică a stadionului, urmând să aibă 5 niveluri, cu subsolul dedicat zonelor tehnice și anexe. La parter va fi zona de recepție a hotelului, bar, sală de conferințe în formă de amfiteatru și o zonă SPA cu diferite bazine de agrement, restaurant. Etajele 1 și 2 sunt destinate camerelor de hotel, iar la etajul 2, în zona de legătură cu stadionul sunt dispuse spații pentru săli de conferințe.

Hotelul va avea 40 de camere cu 2 paturi, 6 camere cu pat dublu, 2 apartamente, trei săli de conferințe cu o capacitate de aproximativ 386 locuri, un bazin de înot, 2 bazine cu hidromasaj respectiv 2 saune uscate.

Parcarea subterană va fi construită în vecinătatea Tribunei Vest şi va avea o capacitate de 150 de locuri, dintre care 6 pentru persoane cu dizabilități. Parcarea va fi o parcare publică.

Conform studiului de fezabilitate, valoarea investiției se ridică la 345.838.902 lei cu TVA, durata de realizare fiind de 28 de luni.

loading...