Chereches, catre APM Bihor: Dna. Olimpia Mintas nu se afla intr-un vadit conflict de interese?
Florica Chereches Stiri Oradea

Chereches, catre APM Bihor: Dna. Olimpia Mintas nu se afla intr-un vadit conflict de interese?

Deputatul Florica Chereches a solicitat, astazi 03.11.2017, un punct de vedere cu privire la posibilul conflict de interese, in ceea ce o priveste pe dna. Olimpia Mintas, pusa in functia de Diretor execturiv la APM Bihor, exact in momentul in care firma Nutripork a cerut reautorizarea de la mediu, in conditiile in care aceeasi doamna Mintas este si cea care a intocmit Raportul de amplasament, pe baza caruia sa primeste autorizatia de mediu..

După cum știți, în procesul de emitere a unei noi Autorizații integrate de mediu firmei Nutripork, Raportul de amplasament este documentul cel mai important, și deși e făcut la solicitarea și pe banii firmei, ar trebui să fie întocmit cât mai corect din punct de vedere tehnic, să fie imparțial și să țină cont de cele mai bune practici în domeniu, la nivel european. Raportul este întocmit de firma SC Acormed SRL, fiind semnat de doamna Olimpia Mintaș și Gabriela Vicaș„, scrie Florica Chereches in adresa trimisa la APM Bihor.

De asemenea, deputatul sesizeaza faptul ca numirea doamnei Mintas s-a facut exact la data in care s-a tinut sedinta Comisiei de Analiza Tehnica(CAT), adica exact acea sedinta care a analizat documentatia pentru autorizare.

Aceeași doamnă Olimpia Mintaș, este numită prin transfer în interesul serviciului, venind de la Agenția Națională de Mediu, Director executiv la Agenția de Mediu Bihor. Prima zi de lucru a doamnei Mintaș pe funcția supremă de conducere, 25 octombrie,  a coincis cu ședința Comisiei  de Analiză Tehnică, care a analizat documentația pentru autorizare. Mandatul de director a doamnei Mintaș a debutat în mod suprinzător cu o boală și un concediu medical, care a pus-o în imposibilitatea de a aproba raportul pe care l-a întocmit pe banii solicitantului„, explica Florica Cereches.

Citeste si: Si Prefectul Mihaiu se alatura oradenilor in lupta cu mirosul pestilential generat de Nutripork

In final, doamna deputat solicita APM Bihor ca aceasta sa se exprime in scris in ceea ce priveste posibilitatea unui conflict de interese, amintind si faptul ca, tot ea, a solicitat acelasi lucru si Ministrului mediului.

Mă adresez acum conducerii Agenției de Mediu Bihor și îi cer să îmi comunice dacă a sesizat acest vădit conflict de interese. Aștept un răspuns în acest sens și de la Ministerul Mediului. Dacă răspunsul APM Bihor e afirmativ, vă mai rog să îmi comunicați ce măsuri ați luat sau veți lua, pentru a elimina conflictul de interese, mai ales că e posibil ca și alte firme aparținând grupului de firme Nutrientul, să se găsească în situația de a solicita o nouă autorizație de mediu în această perioadă„, scrie doamna Chereches in solicitare.

Citeste si: Bolojan se alatura demersului oradenilor si cere masuri drastice in cazul autorizarii Nutripork

Mai mult de atat, deputatul PNL Bihor, Florica Chereches, solicita sa fie informata cu privire la data si locul dezbaterii publice ce va avea loc, pe marginea reautorizarii Nutripork „Vă mai rog să îmi comunicați data și locul Dezbaterii publice, cu rugămintea de a ține cont, în stabilirea acestora, de interesul orădenilor de a participa la dezbatere și a facilita participarea lor„.

Conform informatiilor  de pe pagina de facebook a deputatului, in aceasta seara, de la ora 17:30, domnia sa va fi prezenta in emisiunea Vocile Bihorului, vorbind despre problema reautorizarii Nutripork.

In această seară de la ora 17:30 voi fi prezentă în emisiunea Vocile Bihorului de la Digi24 Oradea. Tema discuției va fi legată de reautorizarea solicitată de Nutripork

Posted by Florica Chereches on 3 Noiembrie 2017

Ne găsiți și pe Google News