20 de orase din tara spun azi: „Nu vrem sa fim o natie de hoti”. In Oradea de la ora 19:00, in Piata Unirii
National Stiri Oradea

20 de orase din tara spun azi: „Nu vrem sa fim o natie de hoti”. In Oradea de la ora 19:00, in Piata Unirii

In Oradea si in peste alte 20 de orase din tara, lumea va striga astazi, „Nu vrem sa fim o natie de hoti”. Protestul initiat de societatea civila, se refera la proiectul de modificare a Legilor Justitiei.

Dacă acest pachet de legi va fi adoptat de Parlament ar însemna un dezastru pentru România și cetățenii ei. Ne putem lua adio de la o justiție independentă„, scrie pe pagina de facebook a evenimentutui, oragnizat de platforma Oradea Civica.

In Oradea, protestul se va desfasura in Piata Unirii, incepand cu ora 19:00, dupa cum anunta organizatorii pe pagina evenimentuluiDuminică, ora 19, începem protestele de stradă până când guvernul și majoritatea parlamentară vor renunța definitiv la modificarea legilor justiției. În București și în fiecare oraș. Organizațiile semnatare cheamă fiecare cetățean, fiecare asociație civică sau profesională, fiecare partid democratic să se implice. Este momentul să ne adunăm toate forțele și, împreună, să punem capăt acestui capitol aberant din istoria României când interesele penale ale unor inculpați din guvern sau parlament au devenit politică de stat.

Tudor ChirilaSi Tudor Chirilă se alătură protestului organizat pentru duminică seară, in Bucuresti, intitulat „Marş – NU vrem sa fim o natie de hoti!„, și cheamă lumea în stradă pentru a manifesta împotriva preocupărilor celor care ne conduc.

Artistul denunță că sub umbrela „revoluției fiscale”, coaliția PSD-ALDE urmărește de fapt să distragă atenția de la ce fac ei și anume să ia măsuri pentru a distruge justiția astfel încât să scape de pușcărie și să creeze un cadru legal pentru furat.

Protestul ce va avea loc simultan in mai multe orase din Romania, dar si in cateva orase din Europa, a pornit de la proiectul de modificare a Legilor Justitiei si care va face ca Inspecția Judiciară sa devina o unealtă politică în mâna ministrului Justiției. „Numirea procurorilor-șefi de către ministru, fără control din partea preşedintelui, înseamnă că DNA se va întoarce la PNA, iar Parchetul devine subordonat intereselor politice„, mai spun acestia.

Asadar veniți duminică în Piața Unirii ca să le spunem tuturor că nu vrem să fim o nație de hoți!

Foto: Dan Mihai Balanescu

Ne găsiți și pe Google News