Alexandru Sorin Berar, un tanar antreprenor din Copacel, judetul Bihor, vrea sa infrumuseteze o poienita din localitatea natala cu peste 200.000 de flori
Editorial

Alexandru Sorin Berar, un tanar antreprenor din Copacel, judetul Bihor, vrea sa infrumuseteze o poienita din localitatea natala cu peste 200.000 de flori

Cand iubesti florile, munca devine pasiune. Asa gandeste si Alexandru Sorin Berar, un tanar antreprenor din Copacel, judetul Bihor, care se ocupa cu proiectarea, amenajarea și întreținerea spațiilor verzi, producerea de bulbi, rizomi și flori, dupa cum ne-a explicat chiar el.

Alexandru va planta intr-o frumoasa poienita din localitatea Copacel, 200.000 de bulbi din diferite soiuri de narcise, lalele și irisi.

Dorim ca această acțiune să fie educativă, constructivă și unică în Județul Bihor, iar primăverile care vor urma, să ne încânte prin frumusețea și coloritul florilor rezultate din bulbii plantati cu mâinile noastre„, ne-a transmis acesta.


Citeste si: Blestemul Bechtel! La 20 de ani de la prima lopata sapata de Bechtel pe Autostrada Transilvaniei, autoritatile se impiedica din nou.


Intrebat de InfoOradea, de ce a decis sa faca acest lucru, Alexandru ne-a explicat ca: „Acum aproximativ 7-8 ani am plantat într-un pământ arendat de la un prieten undeva la 40.000 bulbi de narcise și lalele, iar de atunci florile s-au înmulțit foarte mult, iar acum prietenul respectiv nu mai poate să dea pământul în arendă (chirie) așa ca m-am gândit să scot acei bulbi și să mai aduc din altă parte și să îi plantez într-un loc frumos din Comuna Copăcel. Locatia unde vor fi plantați bulbii, este o poieniță frumoasă pe un deal superb la ieșirea din satul Copăcel.

Momentul ales pentru plantarea acestor flori depinde foarte mult si de conditiile meteo, insa Alexandru Sorin Berar, ne-a transmis ca isi doreste sa faca acest lucru in luna August a acestui an ;i o va afce din finduri proprii.

Acest eveniment va avea loc în toamnă August – Septembrie (în funcție de căldura, secetă, etc). Bulbii în proporție de 80 % sunt din pepinieră proprie, iar restul vor fi achiziționați tot de societatea noastră.

Este de apreciat ca, tanarul antreprenor isi doreste ca acest eveniment sa fie si unul  educativ pentru copiii si tinerii care vor fi prezenti.

Acest eveniment este unul creativ, doresc să înfrumusețez o zonă deosebită din satul natal, prin acest eveniment atât eu cat și persoanele implicate, putem să fim exemple vii prin implicare, iar copiii și tinerii care desigur vor fi prezenti, au de învățat lucruri utile: cum se plantează, în ce perioadă, la ce distanță, în ce mod, cum se deosebesc soiurile de narcise, lalele, iris, etc.

Foto: Alexandru Sorin Berar

Ne găsiți și pe Google News