Emoție și bucurie la CSEI nr. 1 Oradea – Festivalul Special Kids – Împreună în diversitate
Stiri Oradea

Emoție și bucurie la CSEI nr. 1 Oradea – Festivalul Special Kids – Împreună în diversitate

Sub egida acestui slogan, a fost organizat marți, 11 iunie Festivalul Special Kids –  „Împreună în diversitate”, de către Centrul Școlar de Educație Incluzivă nr. 1 Oradea.

Festivalul, devenit tradiție în cadrul școlii, a fost organizat în cadrul proiectului educativ județean ”Împreună în diversitate”, coordonat de prof. Corb Manole Paula. Prin implicarea în acest proiect ne dorim să promovăm acceptarea diferențelor individuale, valorizarea unicității culturale și a spiritului european de „unitate în diversitate”.

”Festivalul Special Kids” inițiat în anul 2008, ca activitate în cadrul unui proiect Comenius, prilejuită de vizita partenerilor internaționali, s-a transformat, de-a lungul anilor, într-o tradiție, un festival concurs, care a fost întrerupt în 2017 și pe care am încercat să-l reinventăm în acest an!”, după cum a menționat d-na director Teodora Pantazi.

În cadrul festivalului au participat elevi și profesori din 8 unități de învățământ din județul Bihor și anume:  Liceul Greco-Catolic ”Iuliu Maniu” Oradea,  Școala Gimnazială nr. 1 Drăgești, Centrul Școlar de Educație Incluzivă “Bonitas” Oradea, Liceul de Arte Oradea, Colegiul Național ”Iosif Vulcan ”Oradea și Centrul Școlar de Educație Incluzivă Nr. 1 Oradea. Secțiunile festivalului au fost de dans și cântec, iar elevii, sub coordonarea minunată a profesorilor, au încântat publicul cu momente artistice de excepție, cu specific cultural al  diferitelor naționalități.

Am avut parte de momente emoționante iar ”elevii din învățământul special și din cel de masă au valorificat la maximum cea de-a opta competență cheie din cadrul european: SENSIBILIZARE ȘI EXPRESIE CULTURALĂ” așa cum a menționat d-nul inspector pentru minoritatea rromă Ionel Cordovan, membru al juriului.

Festivalul a fost susținut și sprijinit de către Asociația CES, Banca pentru alimente Oradea și Asociația Cătunul Verde, prin D-na Georgeta Szabo, membru al juriului.

Am cântat, am dansat și ne-am bucurat să ne cunoaștem

Ne găsiți și pe Google News