Zbor inaugural Oradea – Varșovia
CJ Bihor

Zbor inaugural Oradea – Varșovia

Compania LOT Polish Airlines a inaugurat astăzi, 3 iunie, cursa directă între Oradea și Varșovia. Zborul marchează un moment important în conectivitatea internațională a județului Bihor, creând legături cu peste 80 de destinații din lume.

Avionul a aterizat pe Aeroportul Internațional Oradea la ora 16:45, fiind întâmpinat cu tradiționalul salut cu tunuri de apă. Primii pasageri, printre care și reprezentanții companiei LOT, au fost așteptați pe aeroport cu dulciuri personalizate. După o scurtă festivitate, aeronava a decolat spre capitala Poloniei la ora 17:40.

În urma investițiilor care au fost făcute în ultima perioadă în infrastructura aeroportuară, respectiv noul terminal de pasageri, prelungirea pistei de rulare, terminalul cargo, județul nostru dispune astăzi de condiții foarte bune pentru a ne conecta cu Europa și cu restul lumii. În perioada următoare vom veni, suntem convinși, și cu alte vești bune. Mulțumim companiei LOT că a ales să ne devină parteneri, iar acest început să fie un exemplu și pentru alte companii”, a declarat Mircea Mălan, vicepreședintele Consiliului Județean Bihor.

Este o bucurie pentru mine ca primar că astăzi se întâmplă acest lucru și că Oradea poate fi conectată direct cu restul lumii. Acest lucru este rezultatul unui parteneriat între Consiliul Județean Bihor și Primăria Oradea și, ca în orice proiect, se vede că dacă cele două instituții colaborează, lucrurile vor avea o finalitate”, a adăugat Florin Birta, primarul Municipiului Oradea.

LOT Polish Airlines va opera cursa Oradea – Varșovia și retur de 4 ori pe săptămână, în zilele de luni, miercuri, vineri și sâmbătă. Această conexiune deschide oportunități economice și turistice între România și Polonia, aeroportul din Varșovia fiind cel mai mare hub aerian din Europa central-estică, având legături spre alte destinații din Europa, Statele Unite ale Americii, Canada și Asia.

Oradea este acum al treilea aeroport din România deservit de LOT Polish Airlines. Noua conexiune nu este doar o altă opțiune pentru cei care caută inspirația de a călători – este și un instrument de dezvoltare a relațiilor economice și turistice în regiunea Bihor. La bordul noastru primitor, călătorii din Oradea pot descoperi nu numai farmecul Varșoviei și Poloniei, ci și, datorită rețelei noastre de conexiuni, să ajungă în peste 80 de orașe din Europa, America de Nord și Asia”, a declarat Michal Fijol, președintele LOT Polish Airlines.

La evenimentul de astăzi au participat Răzvan Horga, directorul aeroportului, Mircea Mălan, vicepreședintele Consiliului Județean Bihor, Florin Birta, primarul Municipiului Oradea, Adrian Foghiș, secretar de stat în Ministerul Transporturilor, Mihai Jurca, city managerul Oradiei, un delegat al Camerei de Comerț Româno – Polonă și reprezentanți ai mediului de afaceri.

Ne găsiți și pe Google News