UPDATE! Atac terorist la Londra. 5 morți, printre care atacatorul și un polițist, și circa 40 de răniți (nou bilanț al poliției). Printre raniti se afla si 2 romani. (FOTO/VIDEO)
Extern

UPDATE! Atac terorist la Londra. 5 morți, printre care atacatorul și un polițist, și circa 40 de răniți (nou bilanț al poliției). Printre raniti se afla si 2 romani. (FOTO/VIDEO)

UPDATE 01:50: 5 morți, printre care atacatorul și un polițist, și circa 40 de răniți (nou bilanț al poliției). Printre raniti se afla si 2 romani.

„Nu voi face comentarii asupra identității atacatorului (…) dar noi privilegiem pista terorismului islamist”, a precizat Mark Rowley, comandantul unității anti-terorism, într-o declarație în fața Scotland Yard.

Potrivit MAE, cetățenii români pot solicita asistență consulară la următoarele numere de telefon: Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord +44 20 76027328; +44 20 76029833; +44 20 76036694; +44 20 76025193, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență

UPDATE 20:26. MAE roman anunta ca 2 dintre cei cel putin 20 de raniti sunt romani.(o femeie si un barbat). Acestia sunt internati intr-un spital din Londra

UPDATE: 20:02. Politia Metropolitana a dat publicitatii infromatii noi cu privire la bilantul victimelor. La aceasta ora au confirmat 4 morti si 20 de raniti.

Mai mult, politistii londonezi confirma ca nu este vorba de un atac coordonat si ca atacatorul este cel care a condus masina si acelasi care a atacat un om al legii in fata Parlamentului Britanic.

MAE roman a anuntat ca printre victime NU se afla si cetateni romani, in acest moment

Cel putin o femeie a murit în urma atacului de miercuri de pe Podul Westminster din Londra, anunta agentia de presa Associated Press, citand surse medicale.

Incident terorist la Londra

Cei raniti se afla internati la spitalul londonez St. Thomas si au suferit „rani cumplite”, dupa cum au declarat surse mediacale.

Iata un rezumat facut de postul BBC, care explica principalele momente ale incidentului de securitate care a avut loc miercuri în zona de lângă sediul Parlamentului, incident pe care Poliția Metropolitană îl califică drept unul de natură teroristă.

În jurul orei locale 14:40, un autoturism marca Hyunday, de culoare gri, a intrat în zona rezervată pietonilor de pe Podul Westminster și i-a lovit pe trecătorii care i-au ieșit în cale.

Mașina a circulat pe trotuar până în apropierea uneia dintre intrările în sediul Parlamentului, unde s-a izbit de un gard.

Șoferul a coborât de la volan și s-a îndreptat în fugă spre intrarea în sediul Legislativului. Polițiștii care păzeau incinta l-au oprit, moment în care bărbatul l-a înjunghiat pe unul dintre oamenii legii. Martorii au declarat că atacatorul a fost împușcat în timp ce se pregătea să atace cu cuțitul încă un polițist.

In acest moment toata pozitia din Londra este mobilizata pentru cercetari si cautari ale suspectului principal, care nu a fost gasit inca, conform jurnalistilor londonezi.

Foto: NBC News

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News