Incident terorist la Londra. O masina a secerat zeci de oameni pe podul de langa Parlamentul Britanic
Extern

Incident terorist la Londra. O masina a secerat zeci de oameni pe podul de langa Parlamentul Britanic

Incidentul de miercuri de la Westminster este tratat drept un atac terorist, a anunțat Poliția Metropolitană într-un mesaj de Twitter preluat de mass-media britanice, anunta Agerpres

Tratăm incidentul drept un atac terorist până la momentul când vom avea mai multe informații„, scrie sursa citata

Cel puțin 12 persoane au fost rănite miercuri în apropiere de Podul Westminster din Londra, lângă Parlament, după ce o mașină a intrat într-un grup de oameni aflați pe trotuar, relatează Reuters.

Intrat cu masina in multime Londra

Într-un incident separat, un polițist a fost înjunghiat de către un bărbat care a forțat intrarea în clădirea Parlamentului, înarmat cu un cuțit. Atacatorul l-a rănit pe polițist, fiind apoi împușcat de un alt om al legii, relatează Reuters și Sky News. Nu este clar, deocamdată, care este starea răniților.

Presa britanică notează că cele două incidente s-au petrecut aproape în același timp. Potrivit unor martori citați de Sky News, e posibil ca atacatorul din Parlament să fie șoferul care a rănit mai multe persoane pe Podul Westminster.

Cel puțin 15 ambulanțe s-au deplasat în zona Podului Westminster, pentru a trata și prelua răniții. Între 8 și 10 persoane erau căzute pe trotuar la sosirea echipelor de intervenție.

Sursa: Agerpres / Foto: AP

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News