Oradea sarbatoreste, in acest an, „Anul Jubiliar Sfantul Ladislau”. 825 de ani de la canonizarea fondatorului ei
Stiri Oradea

Oradea sarbatoreste, in acest an, „Anul Jubiliar Sfantul Ladislau”. 825 de ani de la canonizarea fondatorului ei

Sfantul Ladisalu OradeaAnul jubiliar Sfantul Ladislau. Episcopia Romano-Catolică sărbătorește anul acesta aniversarea a 825 de ani de la canonizarea fondatorului ei, sfântul rege Ladislau. Cu acest prilej, în data de 14 mai va avea loc un pelerinaj diecezan la Catedrala Romano-Catolică din Oradea, care va reuni mai mulți pelerini sosiți din țările unde este prezent cultul sfântului rege.

În sala festivă a Palatului Episcopal Romano-Catolic din Oradea a avut loc astăzi o conferință a cărei gazdă a fost episcopul Bocskei Laszlo. La conferință au fost prezentate programele și activitățile Anului Jubiliar Sfântul Ladislau care vor avea loc în perioada următoare.

Primăria Oradea sprijină atât financiar cât și logistic acțiunile culturale care vor fi organizate cu ocazia Anului Jubiliar Sfântul Ladislau,

Evenimente organizate in Oradea cu ocazia Anului Jubiliar Sfantul Ladislau:

  • un concert simfonic pe muzica lui Joseph Haydn, care va avea loc în fața Catedralei din Complexul Baroc, cu participarea Filarmonicii din Oradea,
  • o expoziție fotografică cu reprezentări de fresce din Transilvania ale Sf. Ladislau (în Cetate și la Palatul Episcopal)
  • o expoziție ambulantă ,,Viața și memoria Sf. Ladislau”, care va ajunge în toate parohiile diecezane.
  •  procesiune in 14 mai 2017, la care sunt așteptați peste 3000 de pelerini. Aceștia vor parcurge drumul de la Catedrală până la Cetate, unde pentru o zi vor fi expuse moaștele Sf. Ladislau, care vor fi aduse din Gyor – Ungaria.

,,Mulţumim Episcopiei Romano-Catolice pentru evenimentele pe care le organizează cu ocazia comemorării Sfântului Ladislau şi suntem onoraţi să fim parteneri în organizarea acestora. Prin prisma faptului că Oradea îşi doreşte să devină un oraş turistic, merită subliniat faptul că peste 3000 de pelerini vor sosi în oraşul nostru pentru a participa la această sărbătoare. Vom rămâne şi în continuare parteneri ai Episcopiei la evenimentele culturale pe care le organizează în oraşul nostru”, a declarat viceprimarul Florin Birta, prezent la eveniment.

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News