Senatorul liberal Cornel Popa acuza AEP ca a incercat blocarea votului in Diaspora
Cornel Popa

Senatorul liberal Cornel Popa acuza AEP ca a incercat blocarea votului in Diaspora

Intr-un comunicat primit la redactie, Senatorul PNL Bihor, Cornel Popa, interpeleaza Autoritatea Electorala Permanenta (AEP), in legatura cu mai multe probleme aparute la votul prin corespondenta.

Mi-a fost adusă la cunoştinţă experienţa deloc plăcută a unui tânăr din judeţul Bihor, stabilit în străinătate, înregistrat pe listele pentru votul prin corespondenţă, care nu a primit nici până la această dată plicul cu formularul necesar votului de la Biroul electoral„, explica Cornel Popa.

Acesta arata ca bihoreanul a facut o sesizare catre AEP, iar acestia au dat  un raspuns partial, nereusind sa explice de ce plicul cu formularele de vot nu au ajuns la el: „A făcut o sesizare şi a anunţat acest lucru care îl pune în imposibilitatea de a-şi exercita dreptul de vot. Răspunsul a fost că, într-adevăr, plicul cu votul tânărului nu a parvenit Biroului Electoral. Dar nimic despre faptul că buletinul de vot nu a ajuns deloc la votant, aşa cum prevede procedura.

„Mai mult decât atât, înţeleg din relatările altor români stabiliţi în străinătate că nu este un caz singular”,  se intreaba liberalul Cornel Popa.

Este motivul pentru care vă întreb:

  • Cum explicaţi situaţia cel puţin ciudată în care, deşi există procedura votului prin corespondenţă, cetăţenii nu pot beneficia de ea? Cine răspunde pentru plicurile cu buletinele de vot care nu ajung la cei înscrişi pe liste?

  • Aveţi o situaţie a voturilor neexercitate din vina AEP? Dacă da, vă rog să o puneţi la dispoziţia noastră.

Ne găsiți și pe Google News