S-a semnat contractul pentru constructia Terminalului II al Aeroportului Oradea
Stiri Bihor

S-a semnat contractul pentru constructia Terminalului II al Aeroportului Oradea

În această dimineață, s-a semnat contractul pentru proiectarea și execuția celui de-al doilea terminal al Aeroportului Oradea. Asocierea UTI Grup SA și Eldiclau SRL, câștigătoarea licitației. După depunerea garanției, se va putea începe execuția proiectului care are termen de finalizare 12 luni.

Potrivit autorităților județene, decontarea lucrărilor se va face după un grafic de eșalonare. Pentru anul acesta a fost alocată suma de 10.000.000 lei din care 8.000.000 fonduri guvernamentale. Cota proprie este acoperită dintr-un credit pe care îl va contracta Aeroportul Internațional Oradea.

Conform proiectului “Construire, extindere şi modernizare terminale de pasageri la Aeroportul Oradea” urmează să se construiască o clădire cu suprafaţa de 2.925 mp, capabilă să găzduiască aproximativ 600 de pasageri în acelaşi timp. Contractul presupune şi amenajarea terminalului vechi care va prelua doar pasagerii care se vor îmbarca pentru cursele internaţionale. Constructorul va  amenaja și o parcare nouă, cu o capacitate de 128 locuri pentru autoturisme, 3 locuri autocare, 6 locuri staţionare autobuze, 5 locuri parcare autoturisme persoane cu mobilitate redusă şi 14 locuri pentru taximetre. Suma la care s-a adjudecat lucrarea este 21.796.261 lei, valoarea estimată fiind de 22.251.020 lei.

  Ştirile InfoOradea sunt şi pe Facebook sau pe Google News