UTI Grup S.A., cea care a contestat prima licitatie, va construi Terminalul II de la Aeroportul Oradea
Stiri Oradea

UTI Grup S.A., cea care a contestat prima licitatie, va construi Terminalul II de la Aeroportul Oradea

Cel putin ciudat este faptul ca, azi, unul dintre castigatorii licitatiei pentru executarea lucrarilor la Terminalul II, este UTI Grup SA, care, beneficiind de o eroare de procedura, a depus, in noiembrie 2016, o contestatie la CNSC prin care solicita anularea licitatiei, pe care a si obtinut-o. Tot atunci, Aeroportul Oradea a publicat din nou pe S.E.A.P. anunțul de participare cu noile termene privind termenul limită de depunere a ofertelor.

In martie 2017, CJ Bihor mentiona ca anuntul de participare a fost publicat pe SEAP, iar valoarea estimată totală a achiziției se ridică la suma de 22,251,020 RON, iar termenul de execuție este de 12 luni de la înștiințarea privind data de începere a lucrărilor.

In aprilie am aflat ca pana la data limita, 24.04.2017, ora 15:00 si-au depus ofertele mai multi operatori economici, printre care si contestatara licitatiei initiale, respectiv UTI GRUP SA

Licitatia a fost apoi castigata de concernul S.C. Uti Grup S.A. București–S.C.Eldiclau S.R.L, moment in care asocierea dinre S.C. Construcții Bihor S.A. Oradea –S.C. ICCO Energ S.R.L. Brașov–S.C. Transproiect 2001 S.A. București și asocierea S.C. Trameco S.A. Oradea–S.C. Vega 93 S.R.L. Galați–S.C. Consitrans SRL București, a depus o contestatie la CNSC, acuzand vicii de procedura, lucuru de care, CNSC nu a tinut cont, respingand zilele acestea contestatia celor de mai sus.

Astfel ca, in urma respingerii de către Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor a contestațiilor formulate de asocierea S.C. Construcții Bihor S.A. Oradea –S.C. ICCO Energ S.R.L. Brașov–S.C. Transproiect 2001 S.A. București și asocierea S.C. Trameco S.A. Oradea–S.C. Vega 93 S.R.L. Galați–S.C. Consitrans SRL București privind rezultatul licitației construirii noului terminal al Aeroportului din Oradea, urmează semnarea contractului de achiziție cu concernul S.C. Uti Grup S.A. București–S.C.Eldiclau S.R.L.

Oferta câștigătoare propune executarea lucrării pentru suma de 21.796.261,49 lei, valoarea estimată fiind de 22.251.020 lei. Câștigătorii își asumă proiectarea precum  și  execuția  lucrării.  Termenul  de  execuáie  este  12 luni.

Și la această lucrare reușim să ne încadrăm în termenii prestabiliți. Astfel, în 2018 vom pune la dispoziția călătorilor un al doilea terminal, modern  și la standarde europene. Construcția este pe deplin justificată, având în vedere creșterea permanentă a numărului de zboruri de pe Aeroportul din Oradea. Prin această investiție urmărim să devenim un centru important pentru cei care aleg  să călătorească cu avionul, oferind conectarea județului Bihor cu cele mai importante regiuni din Europa”, ne-a declarat Pásztor Sándor, președintele Consiliului Județean Bihor.

loading...