11 victime stabilizate, una ramasa in stare grava dupa furtuna de la Bulz
Stiri Bihor

11 victime stabilizate, una ramasa in stare grava dupa furtuna de la Bulz

Dintre cele 12 victime inregistrate dupa furtuna de la Bulz, doar un tanar de 23 de ani se mai afla in stare grava, celelalte 11 persoane fiind stabilizate, cu leziuni ce nu le pun viata in pericol, a declarat luni Alexandru Mateoc, medic specialist UPU-SMURD Spitalul Clinic Județean de Urgență Oradea

Au mai ramas doar șapte victime internate, pentru supraveghere, la Spitalul Județean de Urgență Oradea.

Citeste si: UPDATE: Plan ROSU de urgenta in Bihor. O furtuna violenta a maturat campingul de la Bulz, 15 raniti si un mort (FOTO / VIDEO)

În UPU am primit un total de 12 victime, dintre care una în stare gravă, cod roșu, un tânăr de 23 de ani, cu traumatism cranio-cerebral sever, în comă, care a fost operat în cursul nopții, momentan cu un prognostic rezervat. Alte cinci victime, cod galben, cu traumatisme la nivelul capului și toraco-abdominale care nu pun viața în pericol, stabile hemodinamic și respirator. Șase victime, cod verde, au contuzii ușoare. În momentul actual, în Spitalul Județean mai avem internate șapte victime dintre care un minor. Starea copilului este bună. Ceilalți la fel, stabilizați hemodinamic și respirator, sunt reținuți pentru supraveghere“, a declarat dr. Alexandru Mateoc.

furtuna Bulz - Bihor

La nivelul spitalului s-a declanșat planul alb, toți medicii fiind chemați de acasă, adică 14 medici de la UPU, plus cei de pe secții, 20, și alți 50 de asistenți, infirmiere, brancardieri“, a mai declarat Mateoc

Potrivit inspectorului șef al ISU Bihor, Sorin Caba, bărbatul decedat duminică seara, în mașina peste care căzuse unul dintre arborii prăbușiți, a fost un orădean, în vârstă de 37 de ani, fiind singurul caz de deces în urma vijeliei de tip tornadă care a doborât 11 arbori groși peste un camping din localitatea Bulz.

Citeste si: Bilant final pentru tragedia din Bulz. 17 victime, printre care un barbat de 37 de ani din Oradea, gasit decedat (FOTO)