Primaria Oradea a semnat contractul pentru restaurarea viitorului Muzeu al Francmasoneriei
Stiri Oradea

Primaria Oradea a semnat contractul pentru restaurarea viitorului Muzeu al Francmasoneriei

noriel.ro
Primarul Ilie Bolojan a anunțat azi, 25 iulie 2017,  într-o conferință de presă semnarea la Agenția de Dezvoltare Regională Nord Vest din Cluj Napoca, a contractului pentru reabilitarea fostei clădiri a vămii, situată pe str. Armatei Române nr. 4.

Imobilul urmează să fie amenajat ca Muzeu al Francmasoneriei din Oradea.

Astfel, obiectivul general al proiectului este restaurarea, valorificarea și introducerea în circuitul cultural a clădirii Muzeului Francmasoneriei, monument istoric de importanță locală, în vederea valorificării patrimoniului cultural în stil eclectic și secession.

Citeste si: Cladirea viitorului Muzeu al Francmasoneriei a intrat, de ieri, in proprietatea Primariei Oradea

orange.ro

Clădirea are o suprafață desfășurată de 442 mp, având regimul de înălțime – parter.

Lucrările de restaurare vor avea în vedere mai multe etape: consolidarea fundațiilor, demolarea parțială a compartimentelor interioare și recompartimentări noi, refacerea tencuielilor, consolidarea pereților, reabilitarea șarpantei și a învelitorilor, amplasarea unor pereți noi, realizarea instalațiilor sanitare, electrice și de climatizare.

Totodată, curtea muzeului va fi reamenajată prin amenajarea corespunzătoare a spațiilor verzi împreună cu zona carosabilă și pietonală aferentă.

Citeste si: Muzeului Francmasoneriei din Oradea, va fi restaurat din fonduri europene

”Acesta este al doilea contract pe care îl semnăm pe partea de patrimoniu, valoarea totală a proiectului fiind de cca 5,5 milioane lei.  Până la mijlocul lunii august vom avea proiectul tehnic, urmând ca până la sfârșitul aceleiași luni să scoatem la licitație execuția lucrărilor. Durata de implementare a întregului proiect este de 30 de luni, astfel încât la sfârșitul anului 2019 vom putea inaugura la Oradea Muzeul Francmasoneriei”, a spus primarul Ilie Bolojan.