O femeie a fost lovita de o creanga rupta dintr-un copac in timpul furtunii din Oradea
Stiri Oradea

O femeie a fost lovita de o creanga rupta dintr-un copac in timpul furtunii din Oradea

În seara zilei de luni, 24 iulie a.c., în jurul orei 21.00, Inspectoratul pentru Situații de Urgență ”Crișana” al județului Bihor a fost sesizat cu privire la faptul că, pe strada Brașovului din municipiul Oradea, o persoană a fost rănită de o creangă doborâtă de vântul puternic.

 La fața locului s-a deplasat cu operativitate echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD Oradea, care a acordat îngrijiri medicale femeii, care prezenta un traumatism cranio – cerebral minor și contuzii, transportând-o ulterior la spital pentru investigații amănunțite.

brasovului creanga rupta furtuna Oradea 24 iulie
Foto: Facebook

În acest context și având în vedere faptul că, județul Bihor se află sub Cod Galben de ploi, intensificări ale vântului, descărcări electrice și grindină de mici dimensiuni, recomandăm  cetățenilor să îndepărteze copacii sau ramurile uscate care pe timp de vijelie ar putea cădea, provocând victime ori pagube materiale.

Pe timpul  furtunii, cetățenii trebuie să întrerupă orice activitate în aer liber, să se  adăpostească  în locuințe sau alte spații care le asigură protecția, să închidă ușile și ferestrele și să deconecteze aparatele şi echipamentele electrice.

Pentru  limitarea  posibilelor  pagube  generate  de  vântul  puternic, parcarea  autovehiculelor  se  va  realiza  în  zone  ferite,  la  distanță sigură  față  de  copaci  sau stâlpi de electricitate