Nokian Tyres angajeaza 350 de persoane in 2024. Vezi cum te poti angaja si tu
Stiri Oradea

Nokian Tyres angajeaza 350 de persoane in 2024. Vezi cum te poti angaja si tu

Operatiunile de recrutare a angajatilor pentru fabrica de anvelope Nokian Tyres din Oradea, inceput in luna iunie a acestui an s-a intensificat l-a sfarsitul anului si vor continua in 2024, o data cu avansul lucrarilor de constructie la fabrica din Oradea.

In luna iunie, cei de la Nokian au angajat directorul de HR, care este roman, dupa care au continuat cu angajarile echipei de management.

„Am recrutat deja directorul de HR, care este român, şi căutăm acum un director de fabrică şi o echipă de management. Echipa va fi un mix dintre expaţi Nokian şi executivi locali, dar pe parcurs va fi una operată şi condusă de români. Acum evaluăm piaţa forţei de muncă şi lucrăm cu agenţii locale de recrutare pentru noi angajaţi. Recrutarea va avea loc în două faze – începem cu oameni care vor veni de la fabricile din SUA şi Finlanda, dar vorbim de 2-3% din angajaţi. 550 de angajaţi vor lucra acolo în total şi vor fi recrutaţi din Oradea şi vor fi pregătiţi acolo”, a declarat in vara acestui an Adrian Kaczmarczyk, SVP, supply operations, Nokian Tyres.

Compania finlandeză Nokian Tyres, unul dintre cei mai importanţi jucători mondiali de pe piaţa anvelopelor, intensifică angajările pentru viitoarea fabrică de la Oradea, pentru 2024 având disponibile 350 de posturi pentru manageri dar şi operatori din zona de producţie.

Susanna Tusa, Director General, Vice Preşedinte al Nokian Tyres Romania Operations: „Construcţia fabricii noastre din Oradea marchează începutul unei călătorii remarcabile, iar pentru asta avem nevoie de o echipă puternică. La ora actuală se lucrează intens atât pe şantier, cât şi în departamentul de Resurse Umane, pe măsură ce ne pregătim să primim peste 500 de oameni bine pregătiţi în echipa noastră. Toţi cei interesaţi sunt invitaţi să aplice şi sperăm să ajungem împreună la destinaţia pe care ne-o dorim cu toţii – o carieră de succes în cadrul Nokian Tyres România”

La începutul anului 2024 se va forma o Echipă de Lansare, care va participa, pe parcursul primăverii, la un stagiu de pregătire oferit de Nokian Tyres la sediul companiei din oraşul Nokia, Finlanda.

Investiția Nokian Tyres din Oradea se ridică la 650 de milioane de euro și va crea aproximativ 550 de locuri de muncă noi. Primele anvelope produse aici ar putea ajunge pe piață în anul 2024.

Cei ce vor sa se angajeze pot accesa linkul: https://www.nokiantyres.ro/angajari-oradea/locuri-de-munca-disponibile/ pentru a-si depune CV-ul sau sau pot face acest lucru la sediul fabricii Nokian Tyres Oradea, situată pe Str. Ogorului, nr. 36.

Salariul mediu brut în fabrica NOKIAN TYRES va fi de 2.070 euro lunar, mai mare decât salariul mediu brut la nivel național raportat în August 2022, de 1.229 euro lunar. Totodată, NOKIAN TYRES va asigura condiții superioare și sigure de lucru pentru angajați și un mediu de lucru profesional, prin achiziționarea de echipamente noi și prin instruirea inițială și continuă a angajaților.

6 milioane de anvelope pe an

Nokian Tyres a început lucrările de construcție la noua fabrică din Oradea în luna mai, 2023. Capacitatea anuală de producție va fi de 6 milioane de anvelope, cu perspective de extindere în viitor. Aici vor lucra 550 de angajați. Investiția totală în fabrica de tip greenfield este estimată la aproximativ 650 de milioane de Euro, ceea ce o plasează în topul celor mai importante proiecte dezvoltate în România în ultimii ani. În incintă se va afla și o unitate logistică pentru stocarea și distribuția anvelopelor. Fabrica se va axa pe producția anvelopelor cu lățimi mai mari, destinate vehiculelor de pasageri și a SUV-urilor, acestea urmând să fie comercializate în principal în Europa Centrală. Pentru Nokian Tyres, unitatea din Oradea este unul dintre cele mai importante proiecte strategice pentru viitorul apropiat. Suprafața construită combinată totalizează aproximativ 100.000 m2.

Investiția totală a fabricii greenfield este estimată la aproximativ 650 de milioane de euro, care este printre cele mai valoroase investiții din România din ultimii ani.

Ne găsiți și pe Google News