Ministrul Bodog vrea sa controleze toate panourile publicitare cu teme de sanatate
Sanatate

Ministrul Bodog vrea sa controleze toate panourile publicitare cu teme de sanatate

Ministrul Sanatatii Florian Bodog, vrea sa controleze, prin directiile de Sanatate Publica (DSP), toate panourile publicitare  care promoveaza campaniile de informare pe teme de sanatate publica.

In unele localitati au fost postate, la sfarsitul anului trecut, panouri publicitare impotriva vaccinarii. Am solicitat inspectorilor sanitari sa verifice si sa sanctioneze, in conformitate cu competentele lor promotorii tuturor campaniilor publicitare care vizeza sanatatea publica si care nu au avizul Ministerului Sanatatii, asa cum prevede legea. in opinia mea, panourile publicitare anti-vaccinare reprezinta un atentat la sanatatea copiilor nostri. Epidemia de rujeola trebuie sa fie un semnal de alarma pentru toata lumea: medici, autoritati si parinti. inca o data fac un apel la ratiune si responsabilitate. Lipsa vaccinarii duce la forme grave ale bolii si chiar la decesul copiilor. Daca nu facem ceva sa crestem acoperirea vaccinala vom avea mult de suferit. si rujeola e cea mai blanda dintre bolile care pot afecta sanatatea copiilor nevaccinati”, a declarat ministrul Sanatatii, prof.dr.Florian BODOG.

Ministrul Bodog nu aminteste incompetenta DSP-urilor si lipsa de reactie a acestora fata de epidemia de rujeola, lipsa unei comunicari eficiente si de informare a populatiei, ci, tipic guvernarii PSD, prelunad controlul oricaror tipuri de afisaje, la adapostul unei legi din timpul guvernarii Ponta.

Conform art 44 din Legea nr. 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii: „campaniile de informare, educare si comunicare cu privire la teme care privesc sanatatea publica trebuie sa fie avizate de Ministerul Sanatatii”.

interlink.ro

Nerespectarea dispozitiilor legale in vigoare privind avizarea publicitatii produselor, precum si a campaniilor de informare, educare si comunicare cu privire la teme care privesc sanatatea publica, constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 10.000 lei la 25.000 lei, conform HG nr. 857/2011 privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor la normele din domeniul sanatatii publice„, se mai arata in comunicatul Ministerului Sanatatii

Ne găsești și pe Google News