Cu 20% mai putine infractiuni in perioada Revelionului in judetul Bihor
Stiri Oradea

Cu 20% mai putine infractiuni in perioada Revelionului in judetul Bihor

757 de polițiști bihoreni, peste 250 de intervenții la evenimente, aproape 200 de sancțiuni contravenționale, o singură concluzie: se continuă  trendul de creștere a siguranței comunității, din ultimii ani, pe fondul descreșterii volumului criminalității. 

În perioada 30 decembrie 2017 – 2 ianuarie 2018, aproape 200 de poliţişti au acționat zilnic, în județul Bihor, pentru asigurarea climatului de ordine şi siguranţă publică. Zilnic, peste 80 de patrule de siguranţă publică, pedestre şi auto au acţionat pe raza județului Bihor pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, iar efectivele de poliție rutieră au utilizat autospecialele dotate cu aparatură radar, în vederea prevenirii excesului de viteză.

Structurile de poliție bihorene au intervenit la 253 de evenimente sesizate prin S.N.U.A.U. 112.

În această perioadă, în județul Bihor au fost sesizate 65 de infracţiuni, dintre care 19 au fost constatate în flagrant delict, constatându-se o scădere a infracționalității sesizate față de aceeași perioadă a anului 2016 cu 20,7 %.

Se continuă astfel trendul de creștere a siguranței comunității din ultimii ani, volumul criminalității fiind în descreștere.

Pentru neregulile constatate, polițiștii bihoreni au aplicat 197 de sancţiuni contravenţionale, a căror valoare totală depășește 65.000 de lei. 

Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Române, context în care poliţiştii rutieri acționează permanent pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, principalul scop fiind diminuarea riscului rutier.

Astfel, pentru abaterile rutiere constatate în județul Bihor, au fost aplicate 105 sancțiuni contravenționale la O.U.G. nr. 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice, dintre care patru pentru consum de alcool și 33 pentru viteză, cu amenzi în valoare totală de 34.620 lei.

De asemenea, au fost constatate nouă infracțiuni, au fost reținute 11 permise de conducere și au fost retrase patru certificate de înmatriculare.

În toată această perioadă, nu au fost înregistrate evenimente de amploare care să perturbe siguranța și liniștea cetățenilor, măsurile luate de polițiștii bihoreni atingându-și astfel scopul.