Salvamontistii avertizeaza ca Via Ferrata Vadu Crisului este impracticabil. Hotii au furat 35 m de cablu
Stiri Bihor

Salvamontistii avertizeaza ca Via Ferrata Vadu Crisului este impracticabil. Hotii au furat 35 m de cablu

Dupa ce in octombrie, salvatorii montani au constatat cu stupoare furtul a peste 15 metri de cablu metalic, împreună cu amarajele și piulițele de pe traseul Via Ferrata “Peretele Zânelor” din Vadu Crișului, iata ca din nou s-a furat cablul de la via ferrata din Vadu Crişulu.

Joi 28.12.2017, colegul nostru salvator montan, aflat in zona Vadu Crișulu a constatat cu stupoare, furtul a peste 35 metri de cablu metalic împreună cu amaraje și piulițe la intrarea in traseul de via ferrata Peretele Zânelor“, scriu pe pagina de facebook salvamontistii.

Citeste siSalvamont Bihor: Inconstienta nu are limite, se fura echipament de pe traseele de escalada din munti

De data asta hoții nu s-au mulțumit doar cu o bucata de 15 m. de cablu de oțel, au distrus atât intrarea cât și ieșirea din traseu lăsând IMPRACTICABIL ! Dar mai mult decât atât ,,băieţii noştri,, au trecut și la traseul Casa Zmeului de unde au furat încă 15 m de cablu lăsând ultima porțiune de traseu fără protecția necesară parcurgerii în siguranță.

Turiștii riscă să iasă din traseu prin zone care nu sunt sigure, motiv pentru care Serviciul Județean Salvamont Salvaspeo Bihor face câteva recomandări foarte importante:

  • – Pe cat posibil nu abordați traseul pană ce nu se remontează cablul furat.
  • – În cazul in care totuși se abordează traseul fiți pregătiți să realizați asigurarea zonei respective cu coardă și echipamente specifice.
  • – Imediat ce ați ajuns la finalul zonei cu cablu, continuați traseul spre dreapta, urmați poteca paralel cu stâncile și panourile din zonă. 
  • – După ce ați ieșit din traseu nu vă apropiați de marginea versantului există pericol de cădere.

Foto: Salvamont Salvaspeo Bihor