“Mariajul” APM Bihor-Nutripork incepe sa scartaie. Oradenii sunt invitati la dezbatere, in strada.
Stiri Oradea

“Mariajul” APM Bihor-Nutripork incepe sa scartaie. Oradenii sunt invitati la dezbatere, in strada.

Iata ca APM Bihor da primul semn ca a inteles importanta dezbaterii publice in cadrul procedurii de emitere a Autorizatiei Integrate de Mediu, solicitate de Nutripork, dupa ce acestia au decis ca dezbaterea sa nu mai aiba loc la Restaurantul Ciuperca, ci in Sala mare a Prefecturii Bihor.

Intr-un comunicat trimis la sfarsitul acestei saptamani, APM Bihor transmite: “Ca urmare a demersurilor intreprinse de Agentia de Protectie a Mediului Bihor in virtutea atributiilor acordate de legislatia de mediu in vigoare, in calitate de responsabil cu derularea procedurii de reglementare, anunta publicul interesat ca Dezbaterea publica in cadrul procedurii de emitere a Autorizatiei Integrate de Mediu pentru titularul SC Nutripork SRL, va avea loc in Sala Mare din cadrul institutiei Prefectului Judetului Bihor, in data de 28.11.2017, ora 16:00“.

Va reamintim ca, luni 13.11.2017, Prefectura a solicitat imperios APM Bihor, mutarea locatiei dezbaterii, intr-o zona “accesibilă din punct de vedere al amplasamentului

Tot luni, Primaria Oradea si-a aratat disponibilitatea de a “gazdui gratis dezbaterea in Sala Mare a Primariei sau chiar la Sala Sporturilor Antonio Alexe“, inaintand in acest sens, o adresa catre APM Bihor.

Toate acestea, dupa ce saptamana trecuta, APM Bihor, anunta cu bucurie ca dezbaterea va avea loc la Restaurantul Ciuperca, intr-o zona greu accesibila, pe o proprietate privata, existand riscul ca dezbaterea publica sa nu mai fie chiar atat de publica.

Din informatiile pe care le avem, se pare, dna. Olimpia Mintas, devenita brusc si exact cand trebuie, noul director executiv al APM Bihor, si-a delegat atributiile unei alte persoane, pentru a evita conflictul de interese si implicit o ancheta A.N.I., insa nu suntem siguri in ceea ce priveste posibilitatea unei suspiciuni rezonabile de trafic de influenta si/sau abuz in serviciu, prin delegarea acestor atributii, ce ar putea avea loc la APM Bihor.

In anul 2017, intr-un oras european ca Oradea, in care s-au investit zeci de milioane de euro in turism si infrastructura, sa crestem porci in oras, intorcandu-ne cu 50 de ani in urma, de dragul (interesat) unei societati comerciale.

Sa cresti intensiv porci in oras, sa sfidezi zeci de mii de oradeni, firme, hoteluri, cafenele, baruri, o primarie, o prefectura si chiar in judet intreg este inacceptabil. Prin urmare, pe facebook, grupul de initiative civice Oradea Suntem Noi, a organizat un eveniment la care asteapta paticiparea masiva a oradenilor la dezbaterea publica a Nutripork, in data de 28.11.2017, incepand cu ora 15:30, “pentru a-l intampina pe dl. Pazurik si a-i ura drum bun pe alte meleaguri si succes in afacerile cu porci, dar in alte parti”, dupa cum au declarat, pentru infoOradea, organizatorii.

loading...