Prefectura si Primaria solicita, la unison, mutarea dezbaterii publice pentru reavizarea Nutripork
Stiri Oradea

Prefectura si Primaria solicita, la unison, mutarea dezbaterii publice pentru reavizarea Nutripork

Având în vedere că locul ales pentru dezbaterea publică din 28 noiembrie 2017, ora 16:00, privind solicitarea de emitere a autorizației de mediu a SC Nutripork SRL – Ferma din Ioșia, este Restaurantul Ciuperca și ținând cont de exprimarea a numeroase puncte de vedere care descriu această locație ca fiind una greu accesibilă, Primăria Oradea își arată disponibilitatea de a găzdui gratuit această dezbatere publică, la aceeași dată și aceeași oră, fie în Sala Mare a Primăriei, fie în Sala Sporturilor Antonio Alexe de pe Calea Alexandru Cazaban.

În acest sens, Primăria Oradea a înaintat azi, 13 noiembrie,  Agenției pentru Protecția Mediului Bihor o adresă prin care își arată disponibilitatea de a oferi gratuit o sală pentru dezbaterea privind emiterea autorizației de mediu a SC Nutripork SRL – Ferma din Ioșia.

De asemenea, Prefectura judetului Bihor, în baza principiului legalității, imparțialității și obiectivității pe care își întemeiază activitatea prefectul, precum și în calitate de garant al legalității, prefectul județului Bihor, dl. Ioan MIHAIU se angajează să pună la dispoziția lucrărilor de dezbatere, Sala mare a Prefecturii, asigurând un cadru neutru și imparțial pentru buna și normala desfășurare a dezbaterii. Sala dispune de o capacitate de 100 locuri iar în situația în care se consideră a nu îndeplini cerințele unei participări masive, ne oferim să intermediem alegerea unei locații cu o capacitate satisfăcatoare dar la fel de accesibilă din punct de vedere al amplasamentului.

Am solicitat Agenției pentru Protecția Mediului Bihor ca în situația în care va da curs propunerii noastre, să asigure informarea și participarea publicului la procedura de dezbatere, identificând atât publicul afectat ori posibil a fi afectat precum și publicul care are un interes în procesul decizional, inclusiv a organizațiilor neguvernamentale relevante. De asemenea, le-am solicitat să își angajeze responsabilitatea conducerii dezbaterii, să consemneze și să ia act de propunerile justificate venite din partea publicului și a autorităților participante, cu respectarea tuturor prevederilor H.G. Nr. 1076 din  8 iulie 2004 privind stabilirea procedurii de realizare a evaluării de mediu pentru planuri şi programe.

În speranța unei bune colaborări în interesul cetățenilor județului Bihor, asigurăm toate părțile implicate de întreg sprijinul Instituției Prefectului pentru soluționarea corectă si transparentă a acestei situații.

Ne găsiți și pe Google News