Ilie Bolojan: Finantare europeana de 128 de milioane de euro pentru reteaua de centuri metropolitane din zona Oradiei
Stiri Bihor

Ilie Bolojan: Finantare europeana de 128 de milioane de euro pentru reteaua de centuri metropolitane din zona Oradiei

Presedintele Consiliului Judetean Bihor, Ilie Bolojan, a anuntat, in aceasta seara, ca institutia pe care o conduce a depus spre finantare, toate proiectele retelei de centuri din Zona Metropolitana.

De asemenea, tot pentru finantare prin Programul Operațional Regional, au fost depuse si proiectele drumul turistic montan Padiș – Ic Ponor și legătura dintre Tinca și Salonta

Valoarea totală este de 128 de milioane de euro, inclusiv TVA. Din această sumă, valoarea fondurilor europene nerambursabile este de aproape 60 de milioane de euro. Diferența ar urma să fie asigurată dintr-un credit ce va fi contractat de Consiliul Județean Bihor în perioada următoare și din bugetele proprii ale județului Bihor, în următorii 3 ani„, anunta Ilie Bolojan.

In prezent, lucrarile se desfasoara la 3 dintre centuri, dar si la sdrumul Salonta – Tinca. Contractul de finantare ar urma sa fie semnat in aceasta toamna

Potrivit informatiilor primite de la CJ Bihor, castigătorul contractului pentru construirea centurii Biharia va fi desemnat săptămâna viitoare, iar lucrările ar trebui să înceapă în septembrie, anul acesta. De asemenea, licitația pentru selectarea unui constructor pentru drumul Padiș – Ic Ponor ar urma să fie demarată luna viitoare.

Lungimea totală a drumurilor pentru care CJ Bihor a depus cerere de finantare este de peste 73 de km, astfel:

Centurile din zona metropolitană și legătura dintre Tinca și Salonta se vor finaliza până la sfârșitul anului viitor, iar drumul Padiș – Ic Ponor, ce va lega județele Alba, Cluj și Bihor, prin Apuseni, va începe anul viitor și se va termina în 2026„, a precizat edilul judetului, Ilie Bolojan.

Această rețea de drumuri va conecta localitățile județului Bihor cu rețeaua națională de drumuri și autostrăzi, fiind cel mai important proiect derulat pe drumurile județene în ultimii ani.

Lungimea totală a rețelei de drumuri județene modernizate va depăși 1000 de km.

Ne găsiți și pe Google News