6 oferte pentru constructia Centurii Biharia. Ilie Bolojan: Pana in vara anului viitor ar trebui sa fie gata
Stiri Bihor

6 oferte pentru constructia Centurii Biharia. Ilie Bolojan: Pana in vara anului viitor ar trebui sa fie gata

Presedintele Consiliului Judetean Bihor, Ilie Bolojan a anuntat in aceasta seara ca astazi a fost termenul limită prevăzut în procedura de licitație pentru depunerea ofertelor în vederea construirii centurii Biharia, în nordul municipiului Oradea.

 
6 constructori au depus oferte: Drumuri Orășenești, Dumexim, Asfamixt, Porr Construct, ARL Cluj și Precon Transilvania. De săptămâna viitoare comisia de evaluare va trece la verificarea documentațiilor. După evaluarea de eligibilitate, se va trece la analiza ofertei tehnice și a celei financiare.
 
„Ne propunem ca până la sfârșitul lunii aprilie să desemnăm firma câștigătoare. În condițiile în care nu vom avea contestații, în luna mai ar urma să semnăm contractul de execuție. În termen de două săptămâni de la semnarea contractului vor începe efectiv lucrările”, a explicat edilul judetului
 
Centura Biharia are aproape 9 km și este compusă din două tronsoane:
  • drumul ce va lega localitatea Paleu de centură, în lungime de peste 3 km.
  • drumul ce ocolește localitatea Biharia, prin dreapta, la ieșirea din Oradea spre Satu Mare, având peste 5,5 km, practic centura propriu-zisă.
În vara anului viitor ar trebui ca lucrarile sa fie finalizate. Finanțarea va fi asigurată, într-o primă etapă, din bugetul Consiliului Județean Bihor și, în a doua etapă, din toamnă, din fonduri europene.
 
Centura Biharia face parte din rețeaua de centuri metropolitane ce vor descongestiona traficul rutier la ieșirea din Oradea și tranzitarea localităților din zona limitrofă.

Ne găsiți și pe Google News