Grupul Școlar Agricol Cadea, judetul Bihor, are de vineri o clasa de invatamant profesional dual
Educatie Florica Chereches

Grupul Școlar Agricol Cadea, judetul Bihor, are de vineri o clasa de invatamant profesional dual

evomag.ro
În cursul zilei de vineri, 13.04.2018, reprezentanții A.R.A.C.I.P din cadrul Ministerului Educației și Cercetării (Agenția română de asigurare a calității în învățământul preuniversitar) au făcut ultimele verificări în ceea ce privește gradul de îndeplinire a cerințelor legale pentru autorizarea disciplinei sudură în sistem dual la școala din Cadea.

Autoritatea a verificat atât corectitudinea actelor necesare autorizării, cât și dotările atelierelor școlii, unde, din toamna anului 2018 vor fi instruiți primii elevi ai sistemului profesional dual din județul Bihor.

Grupul Școlar Agricol Cadea are pregătite din luna septemberie a acestui an 42 de locuri în două clase cu profilul sudură, cu predare în limbile română și maghiară.

Citeste si: Din 2018, la Cadea si Beius vor incepe activitatea primele clase de scoala profesionala in sistem dual

decathlon.ro

Noutatea absolută o reprezintă simulatorul de sudură pe care, din toamnă vor învăța meserie viitorii sudori. Aparatul este de ultimă generație și reprezintă vârful tehnologic al momentului. Prin intermediul acestuia, pot fi dobândite cunoștințe generale de sudură, dar și verificarea unor tehnologii noi, ce urmează să fie brevetate.

În preziua vizitei delegației A.R.A.C.I.P, 30 de elevi ai claselor a VIII-a din Diosig, Săcueni și Sălacea au testat la propriu noul simulator de sudură, câșiva dintre copii cu rezultate remarcabile. Unii chiar au promis că, din toamnă, vor opta pentru sistemul dual de învătământ profesional și vor veni la Cadea să învețe meseria de sudor.

Reamintim că, la nivelul județului Bihor, din toamna lui 2018 demarează, pe lângă cele două clase de sudură de la Cadea, alte două clase de invatamant profesional dual, una la Beiuș cu profilul de operator mașini cu comandă numerică, iar a doua la Ștei, cu profilul mecanic auto/tinichigiu.

Citeste siFlorica Chereches: Guvernul tehnocrat a reglementat, cadrul normativ pentru invatamantul profesional dual, blocat de Guvernul PSD, inca din 2015