Din 2018, la Cadea si Beius vor incepe activitatea primele clase de scoala profesionala in sistem dual
Educatie Stiri Bihor

Din 2018, la Cadea si Beius vor incepe activitatea primele clase de scoala profesionala in sistem dual

noriel.ro
Primele clase de școală profesională în sistem dual, pe model Kronstadt, vor porni din toamna anului 2018 la Cadea și la Beiuș. 

Este vorba despre două clase de câte 20 de elevi la profilul sudură care vor funcționa la Liceul Tehnologic nr. 1. din Cadea și o clasă de 20 de elevi la profilul mecanic auto ce va fi găzduita de Colegiul Tehnic Ioan Ciordas din Beius.

Citeste si: Parteneriat german pentru dezvoltarea invatamantului dual si a parcurilor industriale in judetul Bihor

Așa cum am promis, după ce am centralizat cererile agenților economici, ne-am implicat în construirea acestui model de educație în sistem dual în județul Bihor și din toamna anului viiitor primii elevi vor intra pe porțile școlilor”, a declarat Președintele Consiliului Județean Bihor, Pásztor Sándor.

decathlon.ro

Clasele de școală profesională în sistem dual cuprind între 20 și 28 de elevi. Aceștia sunt admiși în școala după un interviu cu angajatorul. Copiii primesc din partea statului o bursă de 200 de lei/lună, care este dublată de angajatorul cu care semnează contract.

Citeste si: Invatamant dual pe langa parcurile industriale aflate în subordinea Consiliului Județean Bihor

Sistemul profesional dual se adresează tinerilor cu vârsta cuprinsă între 14 și 26 de ani. Pasul următor va fi făcut în februarie 2018 când o delegație a A.R.A.C.I.P (Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar ), va acorda autorizația temporară pentru cele două profiluri de învâțământ dual.