FOTO | Premierul Ciuca la Oradea, la inaugurarea inceperii lucrarilor de investitii la fabrica de cauciucuri Nokian Tyres
Stiri Oradea

FOTO | Premierul Ciuca la Oradea, la inaugurarea inceperii lucrarilor de investitii la fabrica de cauciucuri Nokian Tyres

Premierul Romaniei, Nicolae Ciuca, s-a aflat astazi la Oradea intr-o vizita de lucru pe șantierul drumului de legătură dintre Autostrada A3 (Biharia) și Centura Oradea (Sântandrei), dar si la ceremonia de inaugurare a lucrărilor la fabrica Nokian Tyres, prima fabrică de producere a anvelopelor cu emisii zero de CO2 din lume.

Ma bucur sa fiu astazi prezent la Oradea la inaugurarea unei investitii de peste 600 milioane de euro. Este o investitie a companiei Nokian Tyres, care are ca obiectiv ca incepand cu sfarsutul anului 2024 sa inceapa productia de anvelope la Oradea si de a produce aproximativ 6 milioane de anvelope pe an„, a declarat premierul Ciuca.

Investitia Nokian Tyres este un obiectiv ambitios, care va ajuta enorm economia locala si nationala. Aproximativ 90% din productie va pleca la export, iar pe produse va scrie „Produs in Romania”.

La ceremonia de inagurare a lucrarilor la  aceasta investitie au participat si autoritatile locale, reprezentate de Ilie Bolojan, presedintele CJ Bihor, Prefectul Judetului Bihor, Dumitru Tiplea, dar si primarul Oradiei, Florin Birta.

Premierul Ciuca le-a multumit acestora pentru „…ca au inteles pentru ca au inteles sa faca in asa fel incat toate acele proceduri birocratice de a aduce utilitatile la investitor se pot derula intr-o perioada scurta de timp si se poate asigura eficienta„.

Premierul a laudat investiile in infrastructura rutiera ce se desfasoara in acest moment in Zona Metropolitana, precum Drumul Expres ce va lega A3 de Oradea si Centura Metropolitana

Am participat astazi, impreuna cu dl primar Florin Birta la a o vizita in teren pentru a vedea cum se deruleaza activitatile de constructie a inelului de pe centura metropolitana si am dorit sa fac acesata mentiune pentru ca practic este un model de colaborare intre autoritatile locale si guvernamentale. Acesta este un proiect care a plecat de la autoritatile locale si a fost asumat apoi de Ministerul Transportului. Cat priveste drumul expres, acesta este un proiect al statului roman, predat autoritatilor locale si derulat de acestia in continuare, deci iata ca atunci cand se vrea se poate.”

Cum a ajuns Nokian Tyres la Oradea

Nokian Tyres a luat decizia finală, în urma analizării a peste 40 de locații din Europa, s-a bazat pe criterii de performanță precum disponibilitatea forței de muncă calificate, avantajele logistice și stabilitatea mediului de afaceri.

Această investiție este o decizie strategică semnificativă care permite creșterea noastră viitoare. O unitate de producție de clasă mondială în Europa este un pas esențial în obținerea unei capacități suplimentare și crearea unei platforme de producție echilibrate pe măsură ce începem să construim noul Nokian Tyres fără Rusia„, a spus Jukka Moisio, președinte și CEO al Nokian Tyres.

Printre obiectivele NOKIAN TYRES în România se numără și dezvoltarea economiei locale și bunăstarea locuitorilor din zonă, prin remunerarea personalului angajat peste nivelul mediu al pieței forței muncă din regiune. Astfel, salariul mediu brut în fabrica NOKIAN TYRES va fi de 2.070 euro lunar, mai mare decât salariul mediu brut la nivel național raportat în August 2022, de 1.229 euro lunar. Totodată, NOKIAN TYRES va asigura condiții superioare și sigure de lucru pentru angajați și un mediu de lucru profesional, prin achiziționarea de echipamente noi și prin instruirea inițială și continuă a angajaților.

Ne găsiți și pe Google News