Lucrarile la bazinul de inot didactic din Iosia au ajuns la un stadiu de 50%
Stiri Oradea

Lucrarile la bazinul de inot didactic din Iosia au ajuns la un stadiu de 50%

Lucrările la bazinul didactic de înot din Iosia sunt realizate în proporție de cca. 50%, acesta fiind construit pe un teren de 3.000 mp, delimitat de Arena Antonio Alexe și Liceul Don Orione.

Situația de aici a fost asemănătoare cu cea de la Sala Polivalentă. Și aici, proiectul standard prevedea încălzirea cu gaz. Însă, orașul având sistemul de termoficare bine pus la punct, inclusiv cu injecții de geotermal, am solicitat schimbarea sistemului de încălzire pe geotermal și termoficare”, a precizat primarul Florin Birta.

Valoarea investiției este de cca 10 milioane lei.

Cerințele pentru o infrastructură de înot sunt evidente, în special în zona didactică necesară unităților școlare, prin urmare realizarea acestui bazin didactic va aduce beneficii clar copiilor din comunitate.

Bazinul nu se adresează activității competiționale, suprafețele lui fiind dimensionate atât pentru zona de înot, cât și pentru cea a anexelor-vestiarelor, conform normelor europene și naționale în vigoare pentru bazine utilizate în cadrul educațional.

Cu o lungime de 25 metri, o lățime de 12,5 metri și adâncime variabilă, acesta va putea fi folosit simultan de 65 de copii și profesorii de înot. Construcția va avea regimul de înălțime P+1 și o suprafață de 840 mp și va cuprinde inclusiv vestiarele necesare pentru elevii care vor veni să facă sport.

Infrastructura și structura primului nivel sunt realizate din beton armat, suprastructura fiind din lemn lamelar. Vor fi generate cinci culoare, care vor avea o lățime de 2.5 metri fiecare. Clădirea va fi acoperită, în boltă, cu arce de lemn ce sprijină cele două părți laterale ale bazinului.

Ne găsiți și pe Google News