De neratat! Sambata oradenii pot admira Parada Atelajelor. Cai de rasa, concurenții, echipați în costume elegante, cu cravată, pălărie și mănuși
Evenimente

De neratat! Sambata oradenii pot admira Parada Atelajelor. Cai de rasa, concurenții, echipați în costume elegante, cu cravată, pălărie și mănuși

Sâmbătă, 13 mai, locuitorii municipiului Oradea sunt invitați să participe la parada atelajelor, începând cu ora 15.00. Spectacolul va cuprinde 10 atelaje cu 2 cai și un atelaj cu 4 cai, care vor defila pe traseul: Primăria Oradea, Podul Sf. Ladislau și Instituția Prefectului Județului Bihor.  Concurenții, echipați în costume elegante, cu cravată, pălărie și mănuși, vor încânta spectatorii prin abilitățile lor de a struni cai de rasă, antrenați cu pasiune și răbdare ani de zile.

Această paradă este un preambul al Concursului Internațional de Atelaje Oșorhei, care va avea loc în perioada 19-21 mai. Concursul internațional de atelaje la 2 și 4 cai este cea mai importantă competiție de acest fel din România, fiind clasificat de Federația Internațională Ecvestră drept un concurs de 3 stele.

Oșorheiul va fi gazda acestui concurs timp de trei zile. Toți pasionații și iubitorii sporturilor elegante sunt invitați să urmărească parada din 13 mai și competiția,  și să descopere culisele organizatorice ale unui asemenea eveniment, de la grajdurile mobile până la modul în care caii de rasă sunt îngrijiți și pregătiți pentru competiție.

Evenimentul este organizat de Primaria Oșorhei, C.S. Oșorhei, F.E.R. în parteneriat cu Visit Oradea și Primăria Municipiului Oradea.

 

Ne găsiți și pe Google News